Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Οκτωβρίου 2020. Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Από το 8ωρο και πενθήμερο, σε 10ωρο - δουλειά την Κυριακή -ποινικό αδίκημα η απεργία. Οι προβλέψεις του νέου εργασιακού νόμου που ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο εν μέσω πανδημίας. Συναγερμός στην αντιπολίτευση

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Καλή σας ημέρα αγαπητέ κόσμε και ...καλή υπομονή να πώ ;; καλή δύναμη να πω ;; καλή τύχη να πω ;;Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.Παρασκευή σήμερα προ τελευταία ημέρα του Οκτώβρη και είμαστε εν αναμονή των νέων  μέτρων που θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός.Να αναφερθώ φυσικά και στην 28η Οκτωβρίου που πάει πέρασε και να'ταν και άλλη ...Ενοχλούσε πολύ εαν έπαιζαν στα μεγάφωνα εμβατηρια της ημέρας ,ενοχλούσε μάλλον και το πανό που τοποθετείτε στις Εθνικές μας εορτές ,αυτό καταλάβαμε γιατί αυτό εισπράξαμε...Πάμε παρακάτω και χτες βλέπουμε την ανακοίνωση του Δήμου Βόλβης να κάνει ''βόλτα''σε όλο το διαδύκτιο και είναι η εξής πιο κάτω που αναρτώ και εγώ γιατί είναι επίσημο έγγραφο.

Είμαστε λοιπόν για άλλη μια φορά υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τα μέτρα ,βέβαια εγώ έχω κάποιες απορίες στις οποίες  δεν θα πάρω απάντηση αλλά θα ξαναρωτήσω μήπως και κάποιος μας διαφωτήσει,γιατί όχι στην ατομική άθληση στο ταρτάν του Σταυρού ;;;Αφού ο κόσμος καταννοεί πως πρέπει να κρατούμε τις αποστάσεις ,ναι ,μεν συνωστισμός τις βραδυνές κυρίως ώρες αλλά ο καθένας ξέρει και πράτει τα πεπραγμένα ,οπότε δεν νομίζω να υπήρχε πρόβλημα στο να θέλει κάποιος να αθληθεί εκεί.Τέλος πάντων έχουμε όλοι ατομική ευθύνη να προσέξουμε και να τηρήσουμε τα όποια μέτρα μας πασάρουν για ακόμη μια φορά ,το θέμα είναι ότι η πείνα είναι το χειρότερο ...και πολύ φοβάμαι ότι ο κόσμος κάποια στιγμή θα ξεσηκωθεί ....

Και αναρωτιέμαι καθημερινά πως η Αττική είχε μεγάλο πρόβλημα ''κρουσμάτων''από τον περασμένο Σεπτέμβριο ,δεν την έβαλαν όμως στο κόκκινο επίπεδο ενώ την Θεσσαλονίκη ,Σέρρες και άλλες πόλεις τις έβαλαν με την πρώτη στο κόκκινο ...Μάλιστα η Αθήνα είχε τα πρωτία στα κρούσματα και δεν είδαμε τόσο καιρό κανένα μίνι lockdown .....Και αφού ύξεραν ότι θα υπάρξει 2 κύμα γιατί δεν φρόντισαν τόσο καιρό να τριπλασιάσουν τις ΜΕΘ ;;;;;Ερωτώ αλλά φυσικά δεν θα πάρω απάντηση ,θέλανε φωτισμούς και πεζοδρόμους καθώς και γλάστρες που η τιμή τους είναι εξωφρενική αλλά το 2 κύμα το περίμεναν......

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει»

  • Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 5 το πρωί.
  • Παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η περιφέρεια.

Τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Όσον αφορά στις αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί θα προτείνουν να μη διεξάγονται ερασιτεχνικές αθλητικές διοργανώσεις αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία, ενώ θα επιτρέπονται κανονικά οι εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών.

Πάντως αυτό που δεν συζητούν οι ειδικοί είναι να τεθούν ξεχωριστά μέτρα προστασίας για τους άνω των 65 ετών. Παρότι υπάρχουν εδώ και μήνες συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι και οι μεγαλύτεροι συνάνθρωποι μας, οι λοιμωξιολόγοι δεν θα προτείνουν κανένα μέτρο συγκεκριμένο στον πρωθυπουργό.

Πιθανό ένα δεύτερο lockdown

Αν δεν εφαρμόσουμε τα απλά και βασικά μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί, τότε ο μοναδικός τρόπος για να συγκρατήσουμε την πανδημία θα είναι ένα δεύτερο lockdown μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Πηγή-Newsbomb.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Καιρός σήμερα: Με πτώση της θερμοκρασίας η Παρασκευή - Πού και πότε θα βρέξει

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, γρήγορα 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, γρήγορα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1821 Η επανάσταση στη Μακεδονία υπό τον Φιλικό Εμμ. Παπά καταπνίγεται υπό το βάρος των υπέρτερων οθωμανικών δυνάμεων, αλλά και από τη στάση συνθηκολόγησης των Αγιορειτών μοναχών.

1863 Ο Δανός πρίγκιπας Γουλιέλμος φτάνει στην Αθήνα για να αναλάβει τον θρόνο του, ως βασιλιάς των Ελλήνων, Γεώργιος Α’.

1896 Γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης, Έλληνας ποιητής

1888 Γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, Έλληνας αθλητής του στίβου, Ολυμπιονίκης στις Ολυμπιάδες του 1908 και 1912.

1908 Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα. Λόγω του ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο περί στάσεων κανονισμός, τα τραμ επί του παρόντος θα σταματούν εκεί που το ζητούν οι επιβάτες.

1908 Ο Γάλλος σχεδιαστής αεροπλάνων Ανρί Φαρμάν πραγματοποιεί το πρώτο αεροπορικό ταξίδι. Κάλυψε 26,5 χλμ σε μισή ώρα, από την πόλη Μπουί της Γαλλίας έως τη Ρενς.

1910 Πεθαίνει πάμπτωχος και ξεχασμένος σε ένα γηροκομείο της Ζυρίχης ο Ερρίκος Ντινάν. Είχε ιδρύσει το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και ήταν ο πρώτος που το 1901 είχε τιμηθεί με το Νόμπελ για την ειρήνη. Ο Ε. Ντινάν είχε διαθέσει ολόκληρη την περιουσία του και ολόκληρο το ποσό του βραβείου για τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού.

1918 Η Γερμανία καταθέτει τα όπλα. Τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφει ανακωχή με τους Συμμάχους και έτσι τελειώνει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος της Μέσης Ανατολής

1920 Το κομμουνιστικό κόμμα της Αυστραλίας ιδρύεται στο Σύδνευ.1922 Ο Μπενίτο Μουσολίνι γίνεται πρωθυπουργός της Ιταλίας

1925 Δημιουργείται ο πρώτος πομπός τηλεόρασης στην Βρετανία από τον Τζον Λόγκι Μπερν.

1938 Ο Όρσον Γουέλς διαβάζει στο ραδιόφωνο αποσπάσματα του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Κόσμων» του Χ. Τζ. Γουέλς, προκαλώντας υστερία σε χιλιάδες Αμερικανούς που νόμιζαν ότι επρόκειτο για πραγματική είδηση εισβολής εξωγήινων.

1941 1500 Εβραίοι από την Ουκρανία αποστέλλονται από τους Ναζί στο στρατόπεδο εξόντωσης Μπελζέκ.

1960 Γίνεται η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού στο Ηνωμένο Βασίλειο,

1960 Γεννήθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

1973 Τελειώνουν οι εργασίες για τη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.

1988 Πέθανε ο Τάσος Λειβαδίτης, Έλληνας ποιητής.

Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

2013 Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος, Έλληνας σκηνοθέτης.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Πριν κλείσω την ενημερωτική μας εβδομάδα να σας θυμήσω πως στην ομάδα μας στο facebook εχουμε διαγωνισμό ο οποίος συνεχίζεται και το Σαββ/κο και την επόμενη εβδομάδα .Χορηγός και δωροθέτης είναι ο αγαπητός πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος κύριος Κωσταντίνος Τσιγγερλιώτης που εδραεύει στον Σταυρό/Θεσσαλονίκης ,εκεί σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο ιατρείο του σας υποδέχεται με πολύ χαρά για να σας βοηθήσει σε ότι έχει σχέση με την διατροφή και την απώλεια κιλών ,με εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας  που μετρούν τα πάντα στο σώμα σας σε ότι αφορά το λίπος και όχι μόνο ο κύριος Τσιγγερλιώτης πραγματικά θα σας αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο .Εσείς τώρα οι φίλοι και αναγνώστες που θέλετε να λάβετε μέρος το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την όμαδα μας στο facebook και κάτω από την ανάρτηση ''Το Τραγούδι της ημέρας'' να αφήσετε το σχόλιο σας καθημερινά και το Σαββ/κο στην στήλη της Ρούλας Παναγιωτίδου .

Έπειτα και την κλήρωση που θα κάνουμε ζωντανά θα βγουν 2 τυχεροί που θα κεδρίσουν από ενα μηνιαίο πρόγραμμα ανάλυσης σώματος από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο κύριο Τσιγγερλιώτη Κωσταντίνο με έρδα του στον Σταυρό/Θεσσαλονίκης.

Αυτά από εμένα ,μπείτε στον κόπο και διεκδικήστε τα δώρα που είναι πολύ χρήσιμα όχι μόνο για την απώλεια κιλών αλλά γενικά για την υγεία μας.Να είστε προσεκτικοί ,να μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις από νομο σε νομό μιας και πλέον τα μέτρα που αναμένουμε θα είναι αρκετά δύσκολα για άλλη μια φορά και δεν χρειάζεται να μετακινούμαστε από εδώ και απ'εκεί για να τρώμε πρόστιμα .Καλό Σαββ/κο αγαπητέ κόσμε ,να είστε όλοι καλά ,να προσέχετε τους εαυτούς σας ,τους γονείς και παπούδες γιατί αυτοί είναι η σπονδυλική στήλη της κάθε οικογένειας ,της Ελλάδας. Εμείς ξανά μαζί Πρώτα Ο Θεός την ερχόμενη Δευτέρα για να υποδεχτούμε με αισιοδοξία τον νέο μήνα.Φιλιά στα μούτρα σας....και καλή τύχη σε όλους μας.

   

 

Top