Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και για σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και 5 ημέρες έμειναν πριν άπο Την Γέννηση Του Κυρίου μας και γ'αυτό πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι γιατί Το Θαύμα Της Γέννησης Του Θεανθρώπου θα μας φωτίσει τις ψυχές και θα μας δώσει υπομονή και αγάπη να περάσουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν .

Να σας πω πριν πάμε στα νέα για τον καιρό ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του διαγωνισμού μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο Facebook και μπορείτε να ''μεταφερθείτε'' εκεί για να δηλώσετε συμμετοχή ,τα βήματα είναι απλά και στην ανάρτηση που θα δείτε με ''το τραγούδι της ημέρας'' αφήνετε τα σχόλια σας και κάντε μας και ένα like .Οι τυχεροί μας θα είναι 2 άτομα που θα παραλάβουν άπο μια σακούλα με τρόφιμα που θα τα προσφέρει η ''Φωλιά Αγάπης Βρασνών'' και η υπεύθυνη εκεί κυρία Περιστέρα Δαφνούδη που την ευχαριστούμε πολύ ,καθώς παράγουν ένα έργο Αγάπης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες σε βασικά είδη διατροφής και όχι μόνο .Γενικά οι ''Φωλιές Αγάπης '' που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας με τους εθελοντές να δίνουν ακόμη και άπο την τσέπη τους απλά και μόνο για να μην υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ,να το πω λα'ι'κα ,να μην έχουν να ζεσταθούν ,να μην έχουν να πάρουν ένα δώρο για τα παιδιά τους μέρες που είναι οπότε φανταστείτε ότι ο ρόλος τους στην κοινωνία είναι θαυμαστός !

Πολλά λοιπόν προσφέρουν οι Φωλιές αγάπης και γ΄αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμων που υπάρχουν !Πάμε όμως στο μέτωπο του καιρού όπου η θερμικρασία έχει υποχωρήσει αρκετά αλλά όχι για πολύ μιας και άπο αύριο θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή ,ας δούμε παρακάτω αναλυτικά την πρόγνωση .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με κρύο και ισχυρούς βοριάδες η Τρίτη – Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα...

Καιρός σήμερα 20/12

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τους 09 με 12 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα κεντρικά και λίγα χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα στα δυτικά τμήματα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Θερμαϊκό 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Τετάρτη

Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2022
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡOΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2022
Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΠΡOΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2022 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
Αραιές νεφώσεις . Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-12-2022 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1192 Ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται από τον ομόλογό του της Αυστρίας, κατά την επιστροφή του από τους Αγίους Τόπους.

1522 Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους. Ο Σουλεϊμάν Α΄ο Μεγαλοπρεπής επιτρέπει στους εναπομείναντες Ιωαννίτες Ιππότες να εγκαταλείψουν το νησί. Αυτοί εγκαθίστανται στη Μάλτα και γίνονται γνωστοί ως οι Ιππότες της Μάλτας.

1699 Ο τσάρος Μέγας Πέτρος, στο πλαίσιο της εκδυτικοποίησης της Ρωσίας, αποφασίζει ότι το νέο έτος θα ξεκινά την 1η Ιανουαρίου (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο) και όχι την 1η Σεπτεμβρίου που ίσχυε έως τότε κατά τα εκκλησιαστικά πρότυπα.

1802 Γεννήθηκε ο πολιτικός από την Ύδρα που διατέλεσε και πρωθυπουργός, Δημήτριος Βούλγαρης, γνωστός και με το προσωνύμιο "Τζουμπές"

1812 Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος με 86 παραμύθια των αδελφών Γκριμ, εν μέσω αντιδράσεων, επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.

1821 Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση. Είναι η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα ψηφιστεί το πρώτο Σύνταγμα, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» και θα οριστεί το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία.

1860 H Νότια Καρολίνα γίνεται η πρώτη Πολιτεία που αποσχίζεται από τις ΗΠΑ, μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού Αβραάμ Λίνκολν στις προεδρικές εκλογές.

1879 Ο Τόμας Έντισον παρουσιάζει στη Νέα Υόρκη τη λάμπα πυρακτώσεως

1881 Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Στις εκλογές αυτές ψηφίζουν για πρώτη φορά και οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και της Άρτας που είχαν πρόσφατα προστεθεί στην ελληνική επικράτεια. Ο Χαρίλαος Τρικούπης κερδίζει τις εκλογές και γίνεται πρωθυπουργός.

1912 Η Χίος παραδίδεται στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας και ελευθερώνεται από τον οθωμανικό ζυγό. "Κατελάβομεν την Χίον δια βιαίας αποβιβάσεως την 11η Νοεμβρίου και καταπολεμηθείς ο εις τα όρη αποσυρθείς εχθρός ηναγκάσθη εις την άνευ όρων παράδοσιν του την 20 Δεκεμβρίου 1912", γράφει ο Ν. Δελαγραμμάτικας, Συνταγματάρχης, Διοικητής του ελληνικού στρατού.

1922 14 Δημοκρατίες δημιουργούν την Ένωση των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ)

1930 Επικυρώνεται από τη Βουλή το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (Βενιζέλου-Κεμάλ).

1933 Πανελλαδική απεργία των τριατατικών, με αιτήματα: 500 δραχμές αύξηση, ελάχιστο όριο συντήρησης 2.000 δραχμές, επίδομα εξαετίας στους κατώτερους υπαλλήλους των ΤΤΤ (Ταχυδρομεία, Τηλέγραφοι, Τηλέφωνα). Η κυβέρνηση κηρύσσει επιστράτευση των εργαζομένων. Πολλές συλλήψεις.

1933 Οι αρχές του Βερολίνου ετοιμάζονται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης 400.000 Γερμανών, που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.

1950 Συλλαμβάνεται στην Αθήνα το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης, καθώς και δεκάδες άλλα μέλη του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ.

1957 Ο Ελβις Πρίσλεϊ λαμβάνει το φύλλο πορείας για την υποχρεωτική θητεία του στον αμερικανικό στρατό.

1968 Εκτοξεύεται επιτυχώς από το ακρωτήριο Κένεντι το διαστημόπλοιο "Apollo 8", η πρώτη επανδρωμένη αποστολή για τη Σελήνη, με πλήρωμα τους Φρανκ Μπόρμαν, Τζέιμς Λόβελ και Γουίλιαμ Άντερς.

1968 Γεννήθηκε ο αμερικανός συγγραφέας, Τζον Στάινμπεκ, ο οποίος τιμήθηκε με τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας και Πούλιτζερ("Τα Σταφύλια της Οργής", "Άνθρωποι και Ποντίκια", "Ανατολικά της Εδέμ")

1972 Ο Κώστας Κολιγιάννης αντικαθίσταται στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ από τον Χαρίλαο Φλωράκη (17η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ).

1981 Πεθαίνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Ροντήρης.

1983 Τερματίζεται η 8χρονη δικτατορία στην Αργεντινή. Νέος πρόεδρος ορίζεται ο μετριοπαθής πολιτικός Ραούλ Ρικάρντο Αλφονσίν.

1989 Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στον Παναμά και ανατρέπουν το δικτάτορα Μανουέλ Νοριέγκα, λόγω και των σχέσεών του με κολομβιανούς λαθρέμπορους ναρκωτικών.

1992 Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς επανεκλέγεται στην προεδρία της Σερβίας. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου μποϋκοτάρουν τις εκλογές.

1995 Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα ΔΗ.Κ.ΚΙ. (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα)

1997 C-130 της πολεμικής αεροπορίας που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού "Γιάκοβλεφ", το οποίο χάθηκε πριν από τρεις ημέρες από τα ραντάρ του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, συντρίβεται στην Οινόη. Νεκρά ανασύρονται και τα πέντε μέλη του πληρώματος.

2007 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, έπειτα από πτώση από τον πέμπτο όροφο του σπιτιού του στο Κολωνάκι. Η απόπειρα αυτοκτονίας προκαλεί έντονη σκανδαλολογία.

2009 Πέθανε ο Γιάννης Μόραλης, εικαστικός, ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες ζωγράφους της λεγόμενης γενιάς του ’30, με πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (Γεν. 23/4/1916)

-Πηγή-Thepressroom.gr

οικογενειακά τραπέζια Archives - SoulScan

Μαγικά Χριστούγεννα στο σπίτι: ιδέες για όλη την οικογένεια!

10 γιορτινές ιδέες για υπέροχα οικογενειακά Χριστούγεννα | Business Mum

Οικογενειακά Χριστούγεννα για τους πολιτικούς αρχηγούς

Τα Χριστούγεννα έρχονται και... η επίσημη μέρα της οικογένειας φτάνει! 7+1  tips που οφείλετε να κάνετε τις γιορτινές μέρες | eirinika.gr

Χριστούγεννα 2022. Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν

Papa's Grill - Eυχες για ομορφα οικογενειακα Χριστουγεννα. | Facebook

 

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μαζί θα τα λέμε μέχρι και αύριο και Πρώτα Ο Θεός επιστροφή μαζί με τους μαθητές ,κα΄που εκεί γύρω στις 9 του Γενάρη ,όλες αύτες τις ημέρες προσπάθησα να σας βάλω άπο νωρίς στο κλίμα Των Χριστουγέννων με το άρθρο προς το τέλος να είναι πάντα εορταστικό ,είτε με Χριστουγεννιάτικα γλυκά ,είτε με Γιορτινά εδέσματα και φαγητά ,είτε με στολισμό του σπιτιού ,με Εορταστικό μακιγιάζ για τις κυρίες και γενικά με ήθη και έθιμα άνα την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο οπότε είμαι καλυμένη σε αυτό το κομμάτι και ελπίζω να τα βρίσκατε και εσείς ενδιαφέροντα .Αύριο Πρώτα Ο Θεός θα σας πω και τις ευχές μου και μέχρι τότε να προσέχετε ,να χαμογελάτε ,να είστε αισιόδοξοι και να έχετε υπομονή γιατί ο τροχός γυρίζει .....Φιλιά στα μούτρα σας ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

Top