Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΟΜΙΡ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Στη βουλγαρική πόλη ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Ράντομιρ Plamen Aleksiev υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Τα ξημερώματα στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΝΕΑ

Τα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν

κλειστά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Ήτανε σε ένα λιβάδι ένα ζευγάρι, το άσπρο άλογο και η άσπρη Φοράδα. Ζούσαν ευτυχισμένοι στον παράδεισό τους, είχαν τον έρωτά τους, άφθονο χορτάρι ήλιο κλπ. Η ζωή τους ήταν ένα όνειρο...

Κατηγορία ΑΝΕΚΔΟΤΑ |e31e24

Ήρθε η Τεταρτίτσα ...πάει η βδομαδίτσα....Έτσι λέει ο σοφός λαός και εμείς χαιρόμαστε γαυτό .Καλή σας ημέρα αγαπητοί φίλοι ,αγαπητοί αναγνώστες ,ακόλουθοι της ομάδας μας στο facebook ,καλημέρα σε όλους με υγεία πάνω απ'όλα.Και ξεκινάμε να μουσικοταξιδέψουμε και σήμερα μια ηλιόλουστη ημέρα Τετάρτης όπου στην Ελλάδα μόνο στα νότιοανατολικά θα έχει κακόκαιρία ( βαριόταν μαλλον ο ''Ορέστης'') ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι τις βραδυνές ώρες όπου στην βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις όπου μπορεί και να δώσουν κάποιες βροχές ,επίσης μεγάλη προσοχή στους ανέμους εκεί στην Θεσσαλονίκη ,Χαλκιδική και περίχωρα ,καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ κατά τα λεγόμενα του Σάκη Αρναούτογλου.

Στην φυλακή οδηγήθηκε χτες το βράδυ το ζεύγος Παπαντωνίου για υπαιξέρεση χρημάτων από το Ελληνικό κράτος ,μάλιστα κατά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού ο πρώην υπουργός ( εσωτερικών και Εθνικής άμυνας επί προθυπουργίας  Αντρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ) δήλωσε ότι το ''δόγμα ''Πολάκη λαμβάνει χώρα...Με αυτήν του τη δήλωση εν μέσο πλήν σαφώς ήθελε να θυμουθούμε την δήλωση Πολάκη που είχε αναφέρει ότι -Πρέπει να μπουν στην φυλακή από την αντιπολίτευση για να πάρουμε τις εκλογές-.Ο άνθρωπος -Πολάκης μάλλον δεν είναι καλά κάποιος να τον βοηθήσει γιατί τραβάει τα σχοινια στο έπακρο ,υπάρχει η Ελληνική δικαιοσύνη και όποιος φταίει να τιμωρηθεί.

Απειλές Τουρκίας στην χώρα μας ,μια κολόνια που κρατάει χρόνια από την πλευρά της γείτονος που συνεχώς ρίχνει απειλές κατά τις Ελλάδος  με πόλεμο ,ντάξει είστε ελεινοί και δεν θα έχετε καλά ξεμπερδέματα ,φτάνει που θέλετε να μπείτε και στην Ευρωπαική ένωση ,βλήματα...

Και αφού ''έρχονται''εκλογές θα ήθελα να μεταφέρω τις εμπειρίες μου από την Κύπρο μέχρι στιγμής ,σας είχα πει στο ξεκίνημα για την φετινή σεζόν ότι κατά καιρούς θα σας λέω τι μου κάνει εντύπωση και θα σας το 'μεταφέρω''με μεγάλη χαρά.ένα θέμα λοιπόν που ''καίει''είναι το σκουπιδομάνι ,τα σκουπίδια και οι κάδοι ,αναφέρθηκα στις εκλογές και το λέω πολύ ευγενικά και στους υποψηφίους αλλά και στον κόσμο ,το κάθε σπίτι έχει τον δικό του κάδο ( κάδος σε μέγεθος μιας σακούλας μέτριου τύπου όπου μπορεί να σηκώσει σκουπίδια δυο ημερών ,τους κάδους αυτούς τους προμηθεύονται από γνωστό πολυκατάστημα) ,ίδιου χρώματος όλοι οι κάδοι τους οποίους κατεβάζουν τρις φορές την εβδομάδα όπου περνάει τα ξημερώματα το σκουπιδιάρικο καιτους αδειάζει ,οι δε πολυκατοικίες με περισσότερες οικογένειες έχουν τον δικό τους μεγάλο-πράσινο κάδο ,κυρίες μου και κύριοι μιλάμε για πραγματικά πεντακάθαρες καταστάσεις ,ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες ,μιλάμε για προγραμματισμό ,για υπακοεί τον ανθρώπων στον εκάστοτε δήμαρχο όπου τους ανακοινώνει το κάθε βήμα που κάνει για να υπάρχει τάξη και καθαριότητα ,υπακούουν και πράττουν σωστά ,δεν είναι όπως εμάς ,αίντε ,άιτνε ,να μαλώνουμε αναμεταξύ μας ,να μην υπάρχει κάδος στη μια γειτονιά ,να τραβούν τους κάδους από εδώ και από εκεί κτλ΄,συγχρονιστείτε λοιπόν και κάντε το καλύτερο δυνατό για να είναι πρώτα όμορφα τα χωριά μας και καθαρά .όμορφα και σημαζεμένα .....'Αραγε σε ποιον αναφέρομαι ;;;;; ακούει κανέις;;;;;;;;;;;;;;;

Ο ΚΑΙΡΟΣ 24/10/2018

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από το βράδυ 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή-Thepressroom.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1648 Υπογράφεται στο Μίνστερ η Συνθήκη της Βεστφαλίας, μεταξύ της Γαλλίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με την οποία τερματίζεται ο Τριακονταετής Πόλεμος, επιφέροντας αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα της Ελ

1857 Ιδρύεται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο, η αγγλική Σέφιλντ.

1862 Πέθανε ο οπλαρχηγός Θεόδωρος Γρίβας

1909 Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη, Γεωργίου Αβέρωφ.

1922 Άγγλοι και Τούρκοι συμπλέκονται στην Κωνσταντινούπολη. Οι Σύμμαχοι αποδεικνύονται ανίσχυροι να επιβληθούν. Παραβιάζεται εντελώς η συμφωνία των Μουδανιών. Οι Τούρκοι σφαγιάζουν Έλληνες αξιωματικούς αιχμαλώτους.

1922 Πέθανε ο πεζογράφος, Ανδρέας Καρκαβίτσας (Κατ’ άλλους πέθανε στις 22 Οκτωβρίου)

1929 "Μαύρη Πέμπτη" στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ξεσπά η διεθνής οικονομική κρίση (1929-1933), που εκφράστηκε αρχικά με μια ραγδαία πτώση αξιών στο χρηματιστήριο της Wall Street της Νέας Υόρκης στις 19 Οκτωβρίου 1929, για να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Κατατρομαγμένοι επενδυτές δίνουν εντολές στους χρηματιστές τους να πωλήσουν σε οποιαδήποτε τιμή. Ο πανικός οδηγεί στην αναγκαστική εκποίηση 19.000.000 μετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες χάνεται επενδυμένη υπεραξία 23 δισ. δολαρίων. Μέσα στη μέρα κλείνουν 50.000 επιχειρήσεις.

1931 Ο θρυλικός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε καταδικάζεται σε φυλάκιση 11 χρόνων για φοροδιαφυγή.

1944 Πέθανε ο Λουί Ρενό, Γάλλος μηχανικός και βιομήχανος, από τους πρωτοπόρους της αυτοκίνησης και από τους ιδρυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. (Γεν. 12/2/1877)

1945 Ιδρύεται και επισήμως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

1957 Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Κριστιάν Ντιόρ

1960 Πανηγυρικά εορτάζεται η εγγραφή του χιλιοστού πλοίου στα ελληνικά νηολόγια.

1961 Επικυρώνεται στη Βόννη η ελληνογερμανική συμφωνία για τις γερμανικές αποζημιώσεις των θυμάτων των Ναζί στην Ελλάδα. Το ποσό θα ανέλθει σε 28,7 εκατομμύρια δολάρια.

1963 «Για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες», η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1969 Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπάρτον θαμπώνει τη γυναίκα του Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αλλά και τις λεγεώνες των θαυμαστών τους, προσφέροντας της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 69 καρατίων αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

1970 Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος επί κοντώ με 5.49 μ. στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το ρεκόρ θα αντέξει για 22 χρόνια ως πανελλήνιο και θα το καταρρίψει το 1992 ο Χρήστος Παλάκης με 5.52 μ. Για πρώτη φορά ένας έλληνας αθλητής γίνεται κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ.

1982 Ο Δημήτρης Μπέης εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων

1987 Στην Ελλάδα, συγκροτείται επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Ζητείται η παραίτηση Τόμπρα.

2005 Πεθαίνει η Ρόζα Παρκς, η Αφροαμερικανή μοδίστρα που αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σ' ένα λευκό άνδρα τη δεκαετία του '50, γινόμενη σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση των νόμων περί φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ.

2010 Πέθανε η τραγουδίστρια, Καίτη Χωματά, εκπρόσωπος του νέου κύματος της ελληνικής μουσικής. Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1946.

πηγή-Thepressroom.gr

Πολύ πράμα για σήμερα σας έχω και καλό θα ήταν να διαβάζετε ,διαβάστε και κάντε τα μισά ειδικά για πράγματα που επιβάλλεται να γίνουν όπως θέματα καθαριότητας ,βαριέστε εεεε;;;;; το ξέρω ,αν δεν βαριόμασταν σίγορα ο τόπος μας θα ήταν πολύ καλύτερος ,αυτή είναι και η συμβουλή της ημέρας ,αλλάξτε εσείς για να αλλάξουν οι άλλοι και να αλλάξει γενικά το άθλιο σύστημα.Αυτά από εμένα για σήμερα Τετάρτη όπου και εδώ στην Κύπρο περιμένουμε τον Ορέστη που βαριέται μιας και καταφτάνει εξασθενημένος ,εγώ προσεύχομαι για μια βροχή γιατί πραγματικά δεν παλεύεται άλλο η ζέστη.Μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός ,μέχρι τότε χαμογελάστε φίλοι μου ,πήξαμε στους μουντρούχους και τις ξινομούρες ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 

Top