Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι ,καλημέρα και στην ομάδα μας στο facebook ,καλημέρα σε όλους τους απανταχού Έλληνες του ντουνιά .Παρασκευή σήμερα 28 του Γενάρη και θα πρέπει να δικαιολογήσω την απουσία μου για όλες τις προηγούμενες ημέρες που δεν έγραφα στο άρθρο μιας και δεν είχαμε σχολεία όπως όλοι γνωρίζετε και έτσι πήγε πίσω το πρόγραμμα μου αφού είχα το παιδί στο σπίτι όπου κάνανμε και τηλεκπαίδευση της δύο ημέρες αλλά και μετά πάλι δεν μπορούσα γιατί όπως σας έγραψα άλλαξε το πρόγραμμα μου ,και εδώ να ευχαριστήσω την Σούζη Αρχοντή που με αντικατέστησε όλες αυτές τις ημέρες αλλά σήμερα είμαι εδώ για να κλείσουμε όμορφα την εδβομάδα μας .

Ας κάνω όμως κανά δυο σχολιασμούς πριν πάμε στην ενημέρωση της ημέρας και θα ξεκινήσω άπο τα χιόνια στην Αττική την προηγούμενη Δευτέρα όπου είχαμε τους εγκλωβισμούς αυτοκινήτων στην Αττική οδό ,το κομμένο ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά που μέχρι και τώρα δεν έχει επανέλθει σε πολύ κόσμο ,σε ανθρώπους ηλικιωμένους ,σε ανθρώπους που υποστηρίζονται άπο μηχανήματα ,σε οικογένειες με μωρά παιδιά κτλ και δυστυχώς κανένας μα κανένας για άλλη μια φορά δεν έχει την παραμικρή ευθυξία να παραιτήθεί από την καρέκλα του , ο μόνος που παραιτήθηκε είναι κάποιος αρμόδιος της Αττική οδού και κανένας άλλος .....

Το βλέπουμε να συμβαίνει χρόνια τώρα ,δεν κουνάει άπο την θέση του κανένας ,δεν έχουν μπέσα ,δεν έχουν συναισθήματα δεν έχουν την παραμικρή ευθυξία να σηκωθούν να φύγουν αφού βλέπουν ότι δεν κάνουν καμία δουλειά σωστά ,δεν λειτουργεί τίποτε αλλά εκεί ...μη χασούν την καρέκλα και εύχομαι επιτέλους ο κόσμος να ξυπνήσει και να ''τημωρίσει''όλους αυτούς που συνεχώς μας φέρνουν σε τέτοιες καταστάσεις χρόνια και ζαμάνια αλλά μας κορο'ι'δεύουν ασύστολα και δεν παραιτούνται ....Εύχομαι ο κόσμος να μην ξεχάσει ...εύχομαι να ξυπνήσουμε όλοι και να τους στείλουμε εμείς στα σπίτια τους ....

Θα πω όμως και το εξής ,ότι δεν φταίνε πάντα οι άλλοι ,έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης ,ατομικής ευθύνης αλλά και συλογικής ευθύνης μιας και οι μετεωρολόγοι της χώρας μας το έλεγαν για μια εβδομάδα συνεχώς ότι στην Αθήνα και γενικά στην Νότια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά ,που πας εσύ κυρία μου και αγαπητέ κύριε ;;;; δηλ δεν θα μπορούσε ο εργοδότης να σας δώσει μια μέρα άδεια ή όσο χρειαζόταν για να μη μετακινηθείτε ;;;;;;;Το φαινόμενο ήταν πάρα πολύ έντονο άπο τις πρώτες πρωινές ώρες και την βλέπαμε όλοι την σφοδρότητα του οπότε που σηκώθηκες να πας ;;;;;;Γαυτό σας λέω ,δεν φταίνε πάντα οι άλλοι ,φταίμε και εμείς και θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και όχι να περιμένουμε να μας δωροδωκίσουν για άλλη μια φορά και να κάνουμε επιτρέψτε μου τουμπεκί .....

Δεν θα πω για τα μμε ,όχι ...αυτοί ζούνε στον δικό τους κόσμο ,ώρες ατέλιωτες με ρεπορτάζ στα χιόνια ,πρωί ,μεσημέρι ,βράδυ ,βλέπαμε τα χιόνια και αηδιάζαμε πραγματικά με όλη την κατάσταση και να το πω πιο απλά ; μας τα πρίξανε μέρα -νύχτα ,δεν υπήρχε ο ιός ,τα κρούσματα κτλ μόνο χιόνια τίποτε άλλο ,δεν υπάρχει για αυτούς η υπόλοιπη Ελλάδα ,όνο η νότια ,το έχετε καταλάβει ;;;; μας κουράσατε ,μας κουράσατε πάρα πολύ και κάθε χρόνο τα ίδια και ποτέ δεν είσαστε προετοιμασμένοι για τίποτε ,δεν αποθηκεύετε τροφή ;;;;δεν έχετε αγοράσει αλυσίδες ;;;;;γιατί ;;;;;δεν θα μάθετε άπο τα λάθη του παρελθόντος ;;;;; ερωτήματα που δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ ,και πάμε στην βόρεια χώρα όπου  δεν μας δίνουν σημασία και δεν πρόκειται να μας δώσουν ποτέ ,που έπρεπε τους 3 μήνες του χειμώνα να δίνουν το πετρέλαιο σε αρκετά μοιωμένη τιμή ,να δίνουν τα καυσόξυλα σε μοιωμένη τιμή για να μπορεί ο κόσμος να ζεσταθεί με αυτές τις αρνητικές θερμοκρασίες που έχουμε εδώ και 10 ημέρες αλλά υπάρχουν και περιοχές που αυτήν την παγωνιά την έχουν και 4 μήνες τον χρόνο ,αλλά είπαμε γαυτούς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και εύχομαι πραγματικά να το θυμάστε και αυτό όταν θα φτάνετε στις κάλπες ....

Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε άλλο ,για άλλη μια φορά και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό ,είμαστε άξιοι της μοίρας μας με αυτό το σύστημα που έχουμε μπλέξει και δυστυχώς όποιος και να κυβερνήσει τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ...Βγάλτε τον στρατό στα χιόνια ,στους σεισμούς ,στις πλυμμήρες ,στις φωτιές και όλα μια χαρά .......λεφτά στους στρατιώτες που επιχειρούσαν απεγκλωβίσεις με τα χέρια τους θα δώσετε ;;;;;;;;;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Αρναούτογλου: Επιδείνωση με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο (29/1) σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα πυκνές στην ορεινή - ημιορεινή ζώνη της Θεσσαλίας μέχρι και την μεριά του Πηλίου, στα ανατολικά ημιορεινά τμήματα της Λάρισας αλλά και στην Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Βοιωτία και στην Αττική πάνω από τα 500- 600 μέτρα. Το ίδιο και σε περιοχές της κεντρικής - ανατολικής Πελοποννήσου.

Στη βόρεια πλευρά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και χωρίς φαινόμενα.

Τις απογευματινές ώρες, η Αττική, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος θα έχουν κάποιες βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές πάνω από τα 500 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι πολίτες, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού σε Κρήτη, Κυκλάδες και κυρίως Δωδεκάνησα καθώς αναμένονται δυνατές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα από την έντασή τους.

Την Παρασκευή (28/1), τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν κάποια σύννεφα τοπικά αυξημένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων αλλά και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Μάλιστα στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στην Κάρπαθο δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Στη υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.

Καθώς θα βαδίζουμε προς το απόγευμα, θα υπάρχουν τα σύννεφα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα ωστόσο θα γίνονται λιγότερα. Ενώ αραιές συννεφιές θα υπάρχουν στη βόρεια και δυτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι όσοι κάτοικοι των νομών Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης κινηθούν αργά τη νύχτα της Παρασκευής καθώς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και μέσα στις πόλεις, ενώ κατά τόπους δεν αποκλείεται να πυκνώσουν αρκετά.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι καλός από πλευράς φαινομένων με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα 28/1

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -10 (μείον δέκα) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ από τη Δευτέρα μετά την πρώτη χαλάρωση στην εστίαση...

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ από τη Δευτέρα μετά την πρώτη χαλάρωση στην εστίαση

Ένα πρώτο βήμα για εκ νέου επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πρώτη χαλάρωση των περιορισμών για τη διασπορά του κορονοϊού μέσα στο 2022 που αφορά την άρση των μέτρων για τη μουσική και το ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Αυτό που αλλάζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε λήγει η ισχύς της ΚΥΑ με τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί πριν την αλλαγή του έτους είναι ότι εστίαση και νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ κλπ) μπορούν να έχουν μουσική και να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα.

 

Την ίδια ώρα, όμως, παραμένει ο περιορισμός της παρουσίας μόνο καθήμενων, του ορίου για έξι άτομα ανά τραπέζι αλλά και την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους εισερχόμενους σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Εκεί που δεν έγινε κανένα βήμα χαλάρωσης ήταν στο θέμα των γηπέδων καθώς αποφασίστηκε ότι θα ήταν ασφαλέστερο να παραμείνει ο περιορισμός του 10% και των 1.000 ατόμων στη χωρητικότητα με τον Θάνο Πλεύρη να αναφέρει ότι «θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες».

 
 

Εξηγώντας το σκεπτικό για την μερική άρση μέτρων ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτό αποφασίστηκε «λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα».

Στο πακέτο των αλλαγών που ανακοινώθηκε για τα μέτρα ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, έκανε γνωστή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να υπάρξει μια παράταση λίγων ημερών για τη διάρκεια της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού λόγω των δυσχερειών που υπήρξαν από την κακοκαιρία Ελπίδα στις μετακινήσεις και στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

ΕΝΦΙΑ: Με «κόφτη» ο φετινός φόρος - Έρχονται αλλαγές στα κλιμάκια...

Τη θεσμοθέτηση ενός «κόφτη» ο οποίος θα ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται πολύ εξαιτίας των νέων υψηλότερων αντικειμενικών αξιών περιλαμβάνει το σενάριο που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στους Θεσμούς. Επίσης με τον ίδιο στόχο, την αποτροπή των επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν γίνει προσαρμογές στα κλιμάκια και τους συντελεστές του φόρου.

«Σε διαφορετική περίπτωση, χωρίς δηλαδή να πειραχτούν οι συντελεστές ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν αυξημένος έως και 60%» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούραςυπογραμμίζοντας την Πέμπτη ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι συνολικά μειωμένος στους περισσότερους πολίτες, αν και πρόκειται όπως είπε για μια δύσκολη άσκηση λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών.

Μέτρα ενίσχυσης, αλλά και παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι...

Μέτρα ενίσχυσης και παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι

Πλήγμα και στο λιανεμπόριο, που ήδη υποφέρει από τη μείωση της ζήτησης, επέφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έντυσε στα άσπρα την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα μόνο από την εμπορική αγορά της Αττικής εκτιμάται ότι θα χαθούν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εσόδων.

Ήδη από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων η αγορά καταγράφει μειωμένες πωλήσεις έως και 50% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους κανονικότητας, που ήταν το 2019.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εμπορικοί σύλλογοι προσανατολίζονται να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης την παράταση των εκπτώσεων κατά μία εβδομάδα, παράλληλα με τη λήψη νέων μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων.

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας σκοπεύει να προτείνει στον υπουργό Οικονομικών μέτρα που θα στοχεύουν στη συρρίκνωση του επιστρεπτέου μέρους των επιστρεπτέων προκαταβολών, αλλά και την αναβολή οιασδήποτε αποπληρωμής που λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν Σήμερα 28 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν Σήμερα 28 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1573 Υπογράφονται τα άρθρα της Συνομοσπονδίας της Βαρσοβίας, επικυρώνοντας την ανεξιθρησκία στην Πολωνία.

1624 Ιδρύεται στο νησί του Αγίου Χριστόφορου η πρώτη βρετανική αποικία στην Καραϊβική Θάλασσα.

1754 Αναφέρεται για πρώτη φορά η λέξη Σερεντίπιτυ.

1820 Ρωσική αποστολή με επικεφαλής τον Φάμπιαν φον Μπελλινγκσχάουζεν και τον Μιχαήλ Πετρόβιτς Λάζαρεφ ανακαλύπτει την Ανταρκτική.

1900 Ιδρύεται στη Λειψία της Γερμανίας η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας (DFB).

1908 Καθίσταται υποχρεωτικό το μάθημα της Γυμναστικής για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1913 Ο Γερμανός Ε΄ εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης.

1956 Η καριέρα του Έλβις Πρίσλεϊ αρχίζει να παίρνει εθνικές διαστάσεις όταν μαζί με τους Moore, Black και D.J. Fontana κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή Stage Show.

1964 Ένα άοπλο αεροσκάφος T-39 Sabreliner της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε εκπαιδευτική αποστολή καταρρίπτεται από ένα σοβιετικό MiG-19 πάνω από το Έρφουρτ της Ανατολικής Γερμανίας.

1964 Η Τουρκία ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη διάσκεψη του Λονδίνου, ενώ ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στρατηγός Λέμνιτσερ αρχίζει σειρά επαφών σε Άγκυρα και Αθήνα.

1966 Ο Μακάριος αποκλείει επισήμως κάθε λύση του Κυπριακού που δεν θα έχει τελικό αποτέλεσμα την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1971 Η Ελλάδα διαγράφεται από την Ευρωπαϊκή Βουλή της ΕΟΚ.

1986 Το Διαστημικό Λεωφορείο Τσάλλεντζερ χάνεται 73 δευτερόλεπτα μετά από την εκτόξευση.

1996 Κρίση των Ιμίων: Το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατεβάζει την τουρκική σημαία που πριν είχαν υψώσει στα Ίμια Τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους πάρουν είδηση τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.

1998 Ανακοινώνεται η εξαγορά της Volvo Cars από την Premier Automotive Group και ολοκληρώνεται μέσα σε ένα χρόνο.

2000 Παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής, και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιείται η τελετή των εγκαινίων του Μετρό της Αθήνας, στο σταθμό Συντάγματος.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά είχα να ''καταθέσω'' σήμερα Παρασκευή 28 του Γενάρη ,χορτάσαμε άπο λόγια και πράξεις 0 ,και μετά αναρωτιέσαι κυρία μου αφού σου το λένε κιόλας ''θέλουμε το καλό σας ,και κάνουμε τα πάντα για την δημόσια υγεία ''.....Τους πιστεύετε ακόμη ;;;;;Σκοτώνονται καθημερινά στα παράθυρα των εκπομπών για το ....ΚΑΛΟ ΜΑΣ ....Ο ένας ρίχνει στον άλλο τις ευθύνες και κανένας μας κανένας δεν αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες και αφού κοιμόμαστε όρθιοι έτσι θα συνεχίσει η ζωή μας ,αυτό μας αξίζει ;;;;;;Δεν νομίζω ! Να περάσετε ένα όμορφο και ζεστό Σαββ/κο ,δεν νομίζω για να μας επιρεάσει καμία κακοκαιρία ,βλέπετε έχουν ριμάξει τα δάση μας και τα σύννεφα φεύγουν με τον βοριά ή τον νοτιά άπο αυτά που διαβάζω σας λέω ,οπότε εξοπλιστείτε με υπομονή για ακόμη μια φορά που τα χιόνια θα πέσουν και πάλι στα νότια τμήματα της χώρας μας.

Μαζί Πρώτα Ο Θεός θα είμαστε ξανά την ερχόμενη Δευτέρα καλός εχόντων των πραγμάτων και μέχρι τότε σας χαιρετώ με ένα αγαπημένο τραγούδι που αφιερώνω εξαιρετικά στην παρέα εκεί στην ομάδα μας στο facebook .Φιλιά στα μούτρα σας.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

 

 

Top