Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα στους απανταχού Έλληνες του ντουνιά και για σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου όπου ο ήλιος από νωρίς το πρωί έχει κάνει την εμφάνιση του και αυτό δείχνει ότι θα έχουμε μια πολύ όμορφη και ζεστή ημέρα .Ας ξεκινήσω τον σχολιασμό μου πρώτα με το διάγγελμα το χτεσινό ,21 Απριλίου χτες ,τυχαίο ;;;;Και ο Παπαδόπουλος τότε που είχαμε χούντα το ίδιο έκανε ,γιατί ας πούμε ο προθυπουργός ''μας''  δεν το έκανε σήμερα ή προχτές ή αύριο ;;;;Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή ....

9.00 μ.μ Η Ανάσταση Του Κυρίου μας και μέχρι τις 10.30 μ.μ μπορείτε λέει να είστε έξω (μας χαρίζει την ελευθερία μας για άλλη μιάμιση ώρα ) και την επόμενη στις 3 Μα'ι'ου ανοίγει η εστίαση ........Επειδή εγώ θα τρελαθώ πείτε μου και εσείς τι είναι πάλι αυτό από τους ''ειδικούς''καταστροφολόγους που την επομένη Της Ανάστασης ανοίγει την εστίαση με τραπεζάκια έξω ,δηλ τι τους έφταιγε να γίνει κανονικά Η Ανάσταση με τα μέτρα που πήραν μέχρι και μιάμιση ώρα μετά ;;;;παράλογο ;;;θέατρο του παραλόγου ;;;;;δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε ή μάλλον θα το πω διαφορετικά αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό ,μάλιστα αφού πλέον είναι και προφήτες και αφού σου λένε να εμβολιαστείς πετάνε και την προφητεία τους ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουμε το 4 κύμα .......................Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για όλους αυτούς .

Ας ανοίξουν τα μαγαζιά τουλάχιστον για να μπορεί ο κόμσος να πιεί ένα καφέ και να μην έχουμε αυτόν τον συνωστισμό σε πλατείες ,πάρκα κτλ .Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και ποια τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'' και έπειτα ο Πασχαλινός μας διαγωνισμός και φυσικά το τραγούδι της ημέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ανεβαίνει την Πέμπτη η Θερμοκρασία - Πού και πότε θα βρέξει.

Καιρός σήμερα

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 22 Απριλίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινέςώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινέςώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Πάσχα 2021: Με υψηλές θερμοκρασίες ο οβελίας - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Σάκης Αρναούτογλου

Με καλοκαιρία αναμένεται να ψήσουμε φέτος τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης στην εκτίμηση που ανακοίνωσε την Τετάρτη είπε ότι το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα απουσιάζουν οι βροχές.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή εκτιμώντας ότι στα νότια της Ελλάδας τα θερμόμετρα θα δείξουν και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου το διήμερο 1-2 Μαΐου.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών, για σήμερα, Πέμπτη, και για αύριο, Παρασκευή, ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρχουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

-Πηγή-Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 22 Απριλίου 1870 γεννήθηκε ο Ρώσος επαναστάτης Βλαντιμίρ Λένιν

Σαν σήμερα 22 Απριλίου 1870 γεννήθηκε ο Ρώσος επαναστάτης Βλαντιμίρ Λένιν

1897: Η Μάχη των Φαρσάλων κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Ταξίαρχο Σμολένσκη, παρά τις σφοδρές τουρκικές επιθέσεις, διατηρούν τις θέσεις τους

1912: Η Τουρκία αποφασίζει το προσωρινό άνοιγμα των Δαρδανελίων, γεγονός που σχολιάζεται ως διπλωματική ήττα της Πύλης.

1912: Η Πράβδα, το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.

1915: Χημικά όπλα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης. Στη Μάχη του Υπρ του Βελγίου, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις εκτοξεύουν κυλίνδρους με αέρια χλωρίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 5.000 γάλλοι στρατιώτες.

1928: Σφοδρότατος σεισμός σημειώνεται στην Κορινθία, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 3.000 σπίτια να καταστραφούν. Στη Νέα Κόρινθο καταρρέει το κτίριο των φυλακών, με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να δραπετεύσουν.

1931: Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλων επισήμων.

1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα, από σφοδρή αεροπορική γερμανική προσβολή.

1969: Στο Χιούστον των ΗΠΑ, γιατροί πραγματοποιούν την πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου οφθαλμού.

1970: Γιορτάζεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

2004: Τουλάχιστον 160 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μαθητές, πάνω από 1.300 άνθρωποι τραυματίζονται και 8.000 κατοικίες καταστρέφονται, όταν αναφλέγεται πυρίτιδα από ηλεκτρικά καλώδια, που ακολούθησε τη σύγκρουση δύο τρένων στην πόλη Ριονγκτσόν της Βόρειας Κορέας, τα οποία μετέφεραν γκάζι και βενζίνη. Αν και αρχικά οι αρχές της χώρας είχαν εμποδίσει τη διαρροή πληροφοριών προς τα ξένα ΜΜΕ και δεν έδιναν καμία πληροφορία για το συμβάν, τελικά έκαναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, αρνούμενες, ωστόσο, να δεχτούν βοήθεια από τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

2014: Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώνονται και 80 τραυματίζονται σοβαρά σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Κονγκό.

Πηγή-Thepressroom.gr

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για όσους είναι σε  αναστολή | Έθνος

Να καλός ορίσω στην στήλη και τον μεγάλο χορηγό και δωροθέτη μας τον αξιότιμο δημοτικό σύμβουλο και ξανά υποψήφιο για την δημαρχία με τον συνδιασμό ''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριο Ιωάννη Βαλερή .Είναι τιμή μας που έχουμε στην παρέα μας ένα σπουδαίο άνθρωπο με ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο στην πλάτη του αλλά δεν θα πω πολλά μιας και ο ίδιος δεν θέλει ,θέλει ότι κάνει να το ξέρει ο ίδιος και όσους βοηθά δίνοντας τους την δυνατότητα να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή  ,θα πω μόνο για την ίδρυση των κοινωνικών παντοπωλείων στον δήμο μας ( Στίβου ,Ν.Απολλωνίας ,και ορεινού όγκου ) όπου εκεί πραγματικά γίνεται ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο ,ένα μεγάλο μπράβο στον αγαπητό μας κύριο Βαλερή καθώς ευχές για να είστε πάντα καλά και να έχετε δύναμη σε ότι επιλέξεται να κάνετε.

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό μας ,ο κύριος Βαλερής απλόχερα και για άλλη μια φορά θα προσφέρει δώρα αξίας για να νιώσετε 20 άνθρωποι και χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ..

20 δώρα λοιπόν για 20 τυχερούς μας φίλους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό μας ,ο κύριος Βαλερής απλόχερα και για άλλη μια φορά θα προσφέρει δώρα αξίας για να νιώσετε 20 άνθρωποι και χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ..

4 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 50 ευρώ  για το Πασχαλινό σας τραπέζι (παράκληση όμως του κυρίου Ιωάννη Βαλερή τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε Έλληνα επιχειρηματία του δήμου μας )

5 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ( είναι η αλλαγή που έγινε και αντί για 5 κρασιά θα δωθούν 5 σακούλες με τρόφιμα )

Και 11 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ( τις λαμπάδες τις έχει αναλάβει ένας καλλιτέχνης και είναι υπέροχες πραγματικά).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αυτά λοιπόν και με τον διαγωνισμό και εδώ να υπογραμίσω ότι η κλήρωση εν τέλει θα γίνει Την Μεγάλη Δευτέρα όπως συμφωνήσαμε με την Σούζη Αρχοντή και τον Χρήστο Ευθυμιάδη μιας και έχουν κάποιες δουλειές την Κυριακή Των Βα'ι'ων οπότε και θα κάνουμε την κλήρωση την επομένη αλλά κανονικά θα λήξη ο διαγωνισμός μας το Σάββατο του Λαζάρου.λίγη υπομονή και 20 δώρα θα παραλάβουν οι 20 τυχεροί μας φίλοι .

Και θα σας αποχαιρετήσω για σήμερα με ένα αγαπημένο τραγούδι άπο τα παλιά ....Σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα ,βγείτε έξώ ,φροντίστε τα λουλούδια σας ,καθαρίστε και στολίστε με Πασχαλιάτικα τα σπίτια σας και δημιουργήστε μια θετική σκέψη και πορευτείτε με αυτήν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας .Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

Πάσχα στην Ευρώπη | Οι εκδρομές που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Top