Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Καλή σας ημέρα κυρίες μου και κύριοι καλημέρα απ'άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα και εκτός συνόρων φυσικά ,καλημέρες γλυκιές και στην ομάδα μας στο Facebook ''Volvinews'' εκεί στο πιο γλυκό παρεάκι του διαδυκτίου που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια κρατάνε αυτήν την στήλη ψηλά με την καθημερινή τους ''παρουσία''.

Πάμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και τι προβλέπει η Ε.Μ.Υ για σήμερα αλλά και για το Σαββ/κο που έρχεται ,να δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν ''σαν σήμερα'' και τις ειδήσεις σε τίτλους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Με λιακάδα η Πέμπτη – Θα πλησιάσει τους 28 βαθμούς η θερμοκρασία...

Καιρός: Με λιακάδα η Πέμπτη – Θα πλησιάσει τους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Πέμπτη 11 Απριλίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί...

 Σαν σήμερα 11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί

11 Απριλίου οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των ναζί. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δείτε τα υπόλοιπα, από τα σημαντικότερα, γεγονότα, που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα και σημάδεψαν την ιστορία.

1755 Γεννήθηκε ο Άγγλος γιατρός, Τζέιμς Πάρκινσον, ο οποίος έμεινε στην ιστορία από τη νευρολογική ασθένεια που φέρει το όνομά του («Νόσος του Πάρκινσον»), καθώς ήταν ο πρώτος επιστήμονας που περιέγραψε τα συμπτώματά της

1770 Γεννήθηκε ο Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του. (Θαν. 8/8/1827)

1821 Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική επιτυχία τους από την έναρξη της Επανάστασης. Σπετσιώτικα πλοία αιχμαλωτίζουν τρία τουρκικά στη Μήλο.

1826 Ο Ιωάννης - Ιάκωβος Μάγερ σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του και την υπηρέτριά του Σάννα, κατά τη διάρκεια της Εξόδου του Μεσολογγίου, στις 11 Απριλίου 1826

1827 Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας ορίζει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτο Κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

1890 Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των Eλλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

1899 Η Ισπανία εκχωρεί το Πουέρτο Ρίκο στις ΗΠΑ.

1914 Η Αϊόβα γίνεται η πρώτη αμερικανική Πολιτεία, που επιβάλλει φόρους στον καπνό.

1941 Βυθίζεται αύτανδρο κοντά στο ακρωτήριο Καφηρέας από γερμανικό βομβαρδιστικό το πλωτό νοσοκομείο «Αττική», που μεταφέρει τραυματίες από το μέτωπο. Το πλοίο φέρει εμφανώς τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών νοσοκομείων και είναι πλήρες τραυματιών.

1945 Οι κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ εξεγείρονται κατά των δεσμωτών τους. Στις 11 Απριλίου τιμάται η Διεθνής Ημέρα απελευθέρωσης των κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

1946 Οι Αγγλοι κατασκευάζουν την πρώτη «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον δωσίλογο Πουλίτσα.

1955 Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας "Αθλητικό Φως", που αργότερα μετονομάζεται σε "Φως των Σπορ" και εκδίδεται καθημερινά.

1961 Αρχίζει στο Ισραήλ η πολυσυζητημένη δίκη του ναζί, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος θα καταδικαστεί σε θάνατο.

1964 Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται τελικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, για απόπειρα παρέμβασης στις ανακρίσεις Σαρτζετάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Τρία χρόνια αργότερα θα διοριστεί πρώτος πρωθυπουργός της Χούντας.

1967 Στο «Μαρκ Χέλιγκερ Θίατερ» της Νέας Υόρκης κάνει πρεμιέρα το έργο του Ζυλ Ντασέν «Ίλια Ντάρλινγκ» (θεατρική εκδοχή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή») με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα μείνει στη σκηνή για 320 παραστάσεις.

1967 Ο γνωστός «κυνηγός ναζί» Σίμον Βίζενταλ, ανακοινώνει ότι ο υπασπιστής του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν, ο αρχηγός της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ, ο πρώην διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης Ρίχαρντ Γκλικ και ο διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ζουν στη Λατινική Αμερική.

1970 Το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Απόλλων 13» εκτοξεύεται και κατευθύνεται προς τη Σελήνη με τριμελές πλήρωμα. Δυο μέρες αργότερα, εκδηλώνεται σοβαρή βλάβη, η οποία γίνεται αιτία να ματαιωθεί η προσσελήνωσή του και προς στιγμήν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα επιστροφής των αστροναυτών στη Γη. Τελικά, η περιπέτεια λήγει αίσια στις 18 του Απρίλη.

1985 πέθανε ο αλβανός κομουνιστής ηγέτης, Ενβέρ Χότζα, που κυβέρνησε τη χώρα του από το 1944 έως το θάνατό του.

1990 Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, με τη στήριξη του κόμματος της ΔΗ.ΑΝΑ.

1996 Ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στο δραματικό τελικό του Παρισιού νικά 67-66 τη Μπαρτσελόνα.

2010 Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

 

Πηγή-Thepressroom.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ 

 

Ηλιούπολη: Μυστήριο με τον θάνατο μητέρας και γιου - Γιατί η Αστυνομία «βλέπει» δολοφονία...

Ηλιούπολη: Μυστήριο με τον θάνατο μητέρας και γιου - Γιατί η Αστυνομία «βλέπει» δολοφονία

Ο θάνατός τους έγινε γνωστός το βράδυ της Τετάρτης, όταν μια γειτόνισσα ειδοποίησε τους αστυνομικούς για άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από το διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη και με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν μέσα και είδαν ξαφνικά ένα αποτρόπαιο σκηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο σαλόνι ήταν νεκρή η 60χρονη, καθισμένη σε καρέκλα και έφερε σφαίρα στο κεφάλι. Στο διπλανό υπνοδωμάτιο οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι, επίσης από πυροβολισμό στο κεφάλι, τον 36χρονο γιο της.

Άγιοι Ανάργυροι: Χρήση κοκαΐνης έδειξαν οι τοξικολογικές του δολοφόνου - Το κοκτέιλ ουσιών...

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το STAR η τοξικολογική εξέταση του δράστη δείχνει ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς τι έκανε.

Απεργία στις 17 Απριλίου: Δεμένα θα είναι τα πλοία στο λιμάνι - Τι θα γίνει με το Μετρό...

Απεργία στις 17 Απριλίου: Δεμένα θα είναι τα πλοία στο λιμάνι - Τι θα γίνει με το Μετρό

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, με αρκετούς κλάδους να συμμετέχουν σε αυτήν. Στην απεργία έχει ανακοινώσει ήδη συμμετοχή η ΕΙΝΑΠ και η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι το πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία. Το μόνο Μέσο Μεταφοράς που ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει είναι η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στο λιμάνι.

 

Αλλαγές στα σχολεία: Ο νέος μαθητικός «φάκελος καθυστερήσεων», οι αποβολές και τα κινητά...

Αλλαγές στα σχολεία: Ο νέος μαθητικός «φάκελος καθυστερήσεων», οι αποβολές και τα κινητά

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για το bullying στα σχολεία .

To «μαθητικό point system» έρχεται για να δώσει λύση στο θέμα των απουσιών των μαθητών από τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το διευρυμένο πλαίσιο αλλαγών που αφορά το παρουσιολόγιο και την καταγραφή απουσιών για τη νέα σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυστηροποιείται με πρόσχημα το bullying αναφορικά με τις ποινές για τους μαθητές και μεταξύ άλλων προχωρά σε τρεις μεγάλες αλλαγές στο θέμα των απουσιών που θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβρη.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Αυτά λοιπόν για σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου όπου ο ήλιος έχει ανέβει στον ουρανό και αυτό μας γεμίζει χαρά  και μας βοηθάει να βολτάρουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας αλλά και γιατί όχι να κάνουμε και εξωτερικές δουλειές .Η συμβουλή της ημέρας-Πιστεύω ακράδαντα ότι η χειρότερη αναπηρία είναι η κακή συμπεριφορά !

Να περάσετε όμορφα αλλά και ήρεμα και να χαμογελάτε ....Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να είναι η ψυχή σας καλά .Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

Top