ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2016)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

04 Μαϊος 2016
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

papakonstantinoyΚαι κάπως έτσι όλα τα ωραία τελιώνουν ,ελπίζω ευχάριστα για όλους και εύχομαι και του χρόνου πρώτα ο Θεός να είμαστε όλοι καλά να πέράσουμε ακόμη ένα όμορφο Πάσχα...Τα κεφάλια μέσα λοιπόν για να περιμένουμε σιγά σιγά το καλοκαιράκι που οι περισσότεροι αναζητούμε μιας και ο καιρός εδώ και δέκα

μέρες ''μας τα χάλασε'',μέχρι και χιόνια κυρία μου ,ναι μέχρι και χιόνια ,ας ευχηθούμε να αλλάξουν τα πράγματα και να ζεστάνει επιτέλους ο ήλιος την φύση και κατ'επέκταση τις καρδιές μας....Καλή σας ημέρα κόσμε ,καλημέρα ,καλημέρα απανταχού και πάμε να δούμε τι σας έχω σήμερα Τετάρτη.
ΚΑΙΡΟΣ
Άστατος καιρός θα είναι σήμερα ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα.
Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι 7 μποφόρ.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κυρίως στα δυτικά από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/5
2006 : Πεθαίνει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας Αλέξης Δαμιανός (Μέχρι το πλοίο, Ευδοκία)
1905 : Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθήνας
1955 : Ο Νίκος Καζαντζάκης διώκεται για θρησκευτικούς λόγους
1967 : Η χούντα των συνταγματαρχών, λίγο μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, εκτοπίζει 6.000 ανθρώπους στη Γυάρο
1995 : Στην Αθήνα γίνεται η σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την οποία επιβεβαιώνεται ότι, το Κυπριακό είναι εθνικό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
ΥΓΕΙΑ
''Γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όταν κοιμόμαστε σε ξένα κρεβάτια''..
Όταν φιλοξενούμαστε σε ξένα σπίτια, όταν δηλαδή καλούμαστε να κοιμηθούμε σε άλλων τα κρεβάτια, υπάρχει η πιθανότητα ο ύπνος μας να δυσκολευτεί αρκετά. Συνήθως, κοιμόμαστε με το... ένα μάτι ανοιχτό και όχι άδικα, μιας και σύμφωνα με έρευνα το αριστερό μέρος του εγκεφάλου παραμένει σε υψηλή επιφυλακή κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας σε άγνωστο περιβάλλον.
«Όταν κοιμάσαι σε ένα νέο μέρος για πρώτη φορά, ένα μέρος από τη μια πλευρά του εγκεφάλου μοιάζει να μένει άγρυπνο για λόγους επιβίωσης, ώστε να μπορέσετε να ξυπνήσετε πιο γρήγορα αν αυτό κριθεί απαραίτητο», αναφέρει ο συντάκτης της μελέτης, Yuka Sasaki του Πανεπιστημίου Brown.
«Τα συχνά ταξίδια, μπορεί να οδηγήσουν σε ανήσυχο ύπνο», συμπληρώνει ο Sasaki και προσθέτει «αλλά αν μείνεις αρκετές ημέρες στο ίδιο μέρος, τότε ο θα έχεις ομαλότερο ύπνο». Ο καθηγητής, προκειμένου να διαπιστώσει πώς ένα ξένο ως προς τον οικείο μας χώρο, μέρος μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας, προχώρησε σε μια σειρά από «πειράματα».
Ο ίδιος και η ομάδα του, ανακάλυψαν ότι όσοι κοιμούνται σε ένα ξένο περιβάλλον είναι περισσότερο επιρεπείς σε εξωτερικά ερεθίσματα, σε ήχους για παράδειγμα, καθώς ο εγκέφαλος τα εκλαμβάνει ως απειλές.
Όπως σημειώνεται, τέτοιο μηχανισμό διαθέτουν και ζώα όπως οι φάλαινες και τα δελφίνια που τους επιτρέπει να προστατεύουν τη ζωή τους από τυχόν απειλές.
«Ίσως ο εγκέφαλος των ανθρώπων να είναι μια μικρογραφία αυτού του μηχανισμού που διαθέτουν οι φάλαινες και τα δελφίνια», εξηγεί ο Y.Sasaki.
Αυτά κυρίες μου και κύριοι ,αυτά τα λίγα αλλά ενδιαφέροντα πραγματάκια και με το τραγούδι της ημέρας (το αγαπώ) από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη ημέρα γεμάτη με όμορφα γεγονότα ,μαζί και πάλι αύριο μέσα πάντα από την μουσική στήλη του Volvinews...Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top