ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-11/6
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

11 Ιουνίου 2016
(0 ψήφοι)

bon jovi 00112Καλησπέρα αγαπημένη παρεούλα! Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και λέω να συνεχίσουμε με τους ξένους καλλιτέχνες....Τι λέτε? Να υποδεχτούμε το αγαπημένο συγκρότημα των BON JOVI...?

Οι Bon Jovi είναι ένα Αμερικάνικο χαρντ ροκ  συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι.Κάποια από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι τα:"You Give Love a Bad Name", "Livin' On a Prayer", "It's My Life", "Have a Nice Day", "Always" κ.α. Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα χαρντ ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 130 εκατ. δίσκους. Δημιουργήθηκαν στις 14 Μαρτίου το 1983 από τους Τζον Φράνσις Μποντζιόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο ο οποίος πολύ γρήγορα εγκατέλειψε το γκρουπ και αντικαταστάθηκε από τον Ρίτσι Σαμπόρα. Τα μέλη έμειναν μαζί για περίπου μία δεκαετία. Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα βγάζει τον πρώτο ομώνυμο δίσκο, που περιείχε την πρώτη τους επιτυχία:"Runaway". Μάλιστα το τραγούδι αυτό το έστειλε ο Bon Jovi σε πέντε διαφορετικές δισκογραφικές εταιρείες, όμως αρνήθηκαν να το ηχογραφήσουν. Το ηχογράφησε ο ίδιος στα στούντιο του θείου του και επισκέφθηκε ο ίδιος τον διασημότερο ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης για να μιλήσει με τον υπεύθυνο προγράμματος και να κανονίσει να το προμοτάρουν! Ο δεύτερός τους δίσκος: "7800° Fahrenheit" δεν σημειώνει, ωστόσο, μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1986, πάντως, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το άλμπουμ: "Slippery When Wet" όπου περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες: "You Give Love a Bad Name" και "Livin' On a Prayer". Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στο νούμερο ένα των ΗΠΑ Ο δίσκος αυτός είναι, προς το παρόν, ο πιο επιτυχημένος τους εμπορικά.
Ο επόμενός τους δίσκος:"New Jersey", έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους.
Το συγκρότημα, σχεδόν διαλύθηκε την τριετία 1990-93, μετά από έναν εξαντλητικό γύρο του κόσμου, ο οποίος κράτησε δύο χρόνια με 200 διαφορετικές παραστάσεις σε πέντε ηπείρους. Το 1992, το συγκρότημα έβγαλε τον δίσκο:"Keep the Faith" και μετά από αυτό, ο μπασίστας Άλεκ Τζον Σατς αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Χιου Μακ Ντόναλντ.Το 1996, το συγκρότημα κυκλοφορεί το άλμπουμ: "These Days",το οποίο σημειώνει αρκετά μεγάλη επιτυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Το 2000, έπειτα από φήμες πάλι που ήθελαν το συγκρότημα να διαλυθεί, οι Μπον Τζόβι έβγαλαν τον δίσκο: "Crush", ο οποίος περιείχε το monster hit και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους: "It's My Life".
Τα εντυπωσιακά στατιστικά που συνοδεύουν την ιστορία της μπάντας: Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους έχουν ξεπεράσει τα 130.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν δώσει παραπάνω από 2.600 συναυλίες σε 50 χώρες, ενώ το 2006 μπήκαν στο βρετανικό "Rock and Roll Hall of Fame".


K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top