ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

18 Ιουνίου 2018
(0 ψήφοι)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλημέρα φίλοι και φίλες του volvinews! Σήμερα και αύριο τραγουδάκι της ημέρας  θα ακούτε από μένα. Για τις υπόλοιπες μέρες θα δείτε μέσα στην εβδομάδα πως θα  βγει το πρόγραμμα. Σίγουρα κάποιοι συνεργάτες θα συνδράμουν επι της παρούσης κατάστασης.

Ας αναφερθούμε «επιγραμματικά»  σε καποια απο τα  νέα της ημέρας όπως αναφέρονται στα ειδησεογραφικά μέσα. Αλλά πριν από αυτά θα σας αναφέρω γιατί έχω βάλει την φωτογραφία της Άννας Κορακακη σήμερα  στο άρθρο..  Εις ένδειξη σεβασμού  λοιπόν για την κοπέλα … Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, σχολίασε τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Η Ολυμπιονίκης, με σκληρά λόγια τόνισε στο κείμενο της ότι η συμφωνία που υπεγράφη δείχνει ασέβεια στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς του τόπου και είναι ενάντια στη λαϊκή επιθυμία. Η κυριά Κορακάκη κάνει επίσης σαφές πως δεν επιθυμεί να φωτογραφηθούν δίπλα της σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες οι υπαίτιοι αυτής της συμφωνίας.

 Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε:

«Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά.

Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να ΜΗ φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα... #betrayal», έγραψε η χρυσή Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή.

Και φυσικά αρχίζουμε το μεγάλο θέμα , την μεγάλη εθνική ντροπή κατά εμέ το ζήτημα της Μακεδονίας. Πως το αντιμετώπισαν τα ξένα ΜΜΕ;;;  Όπως περίμενα  βασικά .. και έγραψα αυτές τις μέρες..

Γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ για τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ: «Ιστορική συμφωνία»
Ελλάδα-πΓΔΜ: Αθήνα και Σκόπια υπέγραψαν μια «ιστορική συμφωνία» που όμως

«εξόργισε τους εθνικιστές» και στις δύο πλευρές, σημειώνει το Γερμανικό  ( Σ.Σ. Όταν παλεύεις για τα εθνικά σου συμφέροντα τα οποία φυσικά αντιτίθενται στα συμφέροντα της Γερμανίας και των φίλων αυτής φυσικά είσαι εθνικιστής… )

Πρακτορείο, Πρέσβης Σουηδίας: Η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ μπορεί να απελευθερώσει τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της περιοχής
 ….και το αποκορύφωμα όχι ότι δεν το περιμέναμε…
Ελλάδα-ΠΓΔΜ: Χαιρετίζει τη συμφωνία ο διεθνής Τύπος στο σύνολό του. "Είπα στην οικογένειά μου ότι φέτος δεν θέλω δώρα, γιατί δύο πρωθυπουργοί θα μου κάνουν ένα μεγάλο δώρο", είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μάθιου Νίμιτς που σήμερα έχει γενέθλια.

Ας δούμε τι αναφέρει η  Αυστριακή Εφημερίδα  (μεγαλύτερης κυκλοφορίας στην χωρα) Kronen Zeitung, υπό τον τίτλο «Διένεξη για το όνομα: Η χώρα ονομάζεται τώρα Βόρεια Μακεδονία».

 Όπως γράφει η εφημερίδα, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, σε τελετή στις Πρέσπες, υπέγραψαν την Κυριακή τη συμφωνία, η οποία προβλέπει την αλλαγή του ονόματος σε Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας και την άρση από την Ελλάδα της αντίστασης της εναντίον της ένταξης της γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ θα πρέπει να την επικυρώσουν τα Κοινοβούλια και, εκτός αυτού, στην πΓΔΜ θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως παρουσία του «Μακεδόνα»  ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως οι δύο πλευρές έχουν ιστορική ευθύνη να τηρήσουν την Συμφωνία και πρόσθεσε «είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε».

Γίνεται αναφορά στη «διένεξη για το όνομα που μαίνεται από το 1991, όταν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η "Μακεδονία" έγινε ανεξάρτητη», και «στις ανησυχίες που διατυπώνονται από πολλούς Έλληνες ως προς εδαφικές διεκδικήσεις της γείτονος, καθώς στα Βόρεια της Ελλάδας μια περιοχή ονομάζεται Μακεδονία».

Προστίθεται ότι οι επιφυλάξεις συνεχίζονται έως σήμερα και κατά μία δημοσκόπηση, οι Έλληνες σε ποσοστό έως και 70% απορρίπτουν την συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ενώ ο Τσίπρας αντιμετώπισε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, που όμως απορρίφθηκε το βράδυ του Σαββάτου με 153 ψήφους έναντι 127.

Η Kronen Zeitung επισημαίνει ακόμη πως «αντίσταση κατά της συμφωνίας» καταγράφεται και στην πΓΔΜ, ο πρόεδρος της οποίας δήλωσε ότι θα ασκήσει βέτο, γι' αυτό ο Ζάεφ κατά την τελετή υπογραφής, στην οποία ήταν παρόντες απεσταλμένοι της ΕΕ και του ΟΗΕ, ζήτησε τη στήριξή τους,

Επίσης η αυστριακή εφημερίδα Der Standard επισημαίνει μεταξύ αλλων…πως η Συμφωνία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή της πΓΔΜ για να επικυρωθεί αργότερα, και πως έπειτα από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το φθινόπωρο απαιτούνται αλλαγές στο Σύνταγμα για τις οποίες θα απαιτηθεί πλειοψηφία δύο τρίτων, επισημαίνει ότι προς τούτο πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση μερίδας της αντιπολίτευσης.

Κατά την άποψη της εφημερίδας, αυτό το εμπόδιο στην πΓΔΜ μπορεί να ξεπεραστεί μόνον εάν οι χώρες της ΕΕ ασκήσουν μεγάλη πίεση, ενώ στην ελληνική πλευρά κεντρικό ζήτημα, όπως σημειώνει, είναι να επικυρωθεί το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Τώρα  όσων αφορά τις αντιδράσεις εδώ στην Ελλάδα όσοι ασχολούνται με το internet νομίζω ότι είδαν αρκετά …όσοι επαναπαυτήκαν να ενημερωθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια μεγάλης εμβέλειας ..έχω να πω ότι ενημερώθηκαν ελλιπώς για να χρησιμοποιήσω ένα κόσμιο όρο.

Μεγάλο το θέμα  και θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες ολόκληρες .. αλλά συμβαίνουν και άλλα γεγονότα .. όπως το γεγονός του θανάτου του Κώστα Πολίτη.
Μεγάλη απώλεια μετράει το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός.
Απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Πολίτης.  Ο δημιουργός του ιστορικού θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ του 1987 τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή και αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό (ξεκινώντας από τις ακαδημίες του), κατακτώντας μαζί του και το πρωτάθλημα το 1967. Μέλος της εθνικής ομάδας στα Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 1964, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1964, και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967.
Η έντονη πολιτική δράση  που είχεκαι οι τοποθετήσεις του κατά της δικτατορίας είχαν συνέπειες στην αθλητική και επαγγελματική του καριέρα. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας επέστρεψε. Το 1982 ανέλαβε την αναδόμηση της Εθνικής ως προπονητής. Την  οδήγησε στο Ευρωμπάσκετ του 1983 και τη δέκατη θέση στο Μουντομπάσκετ του 1986. Το 1987 οδήγησε την Εθνική στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ  και συνέχισε την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο.
Ως προπονητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας (1979-80, 1980-81, 1981-82) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (1978-79, 1981-82), ενώ όταν επέστρεψε οδήγησε τους «πράσινους» στο Final Four του 1994 στο Τελ Αβίβ.
 Ως προπονητής του ΠΑΟΚ, έφτασε με τον «Δικέφαλο» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1988-89 και το 1989-90, αλλά έχασε και τις δυο φορές από τον Άρη του Γιάννη Ιωαννίδη. Τέλος, την σεζόν 1998-99 έφθασε με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξε εμπνευστής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ.

Επισης….
Συμφωνία ΔΕΗ - κυβέρνησης για τις οφειλές του Δημοσίου: Σε συμφωνία για διευθέτηση των οφειλών του Δημοσίου από κατανάλωση ρεύματος, αλλά και για την τιμολόγηση των καταναλώσεων εφεξής, κατέληξαν η ΔΕΗ με την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, από τα 120 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές καταβλήθηκαν τα μισά, ενώ για τα υπόλοιπα είναι σε εξέλιξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιστοίχιση του χρέους με τους επιμέρους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξοφληθούν και αυτά.

Η Ελλάδα επικυρώνει τη Σύμβαση της Κων/πολης κατά της βίας των γυναικών: Η Ελλάδα αναλαμβάνει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητά της να καταπολεμήσει τη βία και την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών και να προστατεύσει περαιτέρω τις γυναίκες στην Ελλάδα από τη βία αυτή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις 18 Ιουνίου 2018, ο Πρέσβης Στέλιος Περράκης, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα καταθέσει το έγγραφο επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, Θ. Γιάγκλαντ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2018.

Ξεκινά σήμερα το «The/saloniki Sound Festival»: Περισσότερα από 15 συγκροτήματα και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς, σε ένα φεστιβάλ μουσικής που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει πέντε ημέρες (έως 22 Ιουνίου). Πρόκειται για το "The/Saloniki Sound Festival" το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα "SoulFood Thessaloniki". Τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν η Α’ προβλήτα στο λιμάνι, το Θέατρο Κήπου, η Ροτόντα και η Παλιά Νομαρχία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα σε τμήμα της Εγνατίας Οδού: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας θα εφαρμοστούν στην παράκαμψη Καβάλας της Εγνατίας Οδού, τμηματικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αγίου Ανδρέα και Άσπρων Χωμάτων, από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουνίου και για δύο μήνες περίπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του ασφαλτικού τάπητα.

Κατά μήκος των έργων θα υπάρχει εργοταξιακή σήμανση και η κυκλοφορία θα διεξάγεται τμηματικά από δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» συνιστά στους οδηγούς προσοχή και την τήρηση της σήμανσης των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και των ορίων ταχύτητας.

Και τελειώνουμε με τον καιρό σήμερα στη Μακεδονία και στη Θράκη: Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Αυτά από μένα σήμερα … τραγουδάκι για όλους σας … Δημήτρης Μητροπάνος … με την αγάπη μου …

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top