ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

01 Οκτωβρίου 2023
(1 Ψήφος)

Καλό μεσημεράκι, καλό μήνα με υγεία να έχουμε φίλοι μου! Με μια καλή και δροσερή Κυριακή θα υποδεχτούμε το νέο μας μήνα και ας δούμε τί θα δούμε σήμερα...

Επιβλητική εμφάνιση με την οποία «κλείδωσε» μία θέση στην οκτάδα των φιναλίστ στους κρίκους, πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στην Αμβέρσα! Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του στον προκριματικό της κατηγορίας ανδρών και συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8,600, βαθμός δυσκολίας: 6,300), επίδοση που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν δεν είχε μία μικρή αναπήδηση στην έξοδό του. Η βαθμολογία αυτή τον φέρνει μέχρι στιγμής στην 1η θέση του αγωνίσματος και με σημαντική διαφορά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, έπειτα από τη διεξαγωγή του 2ου από τους συνολικά έξι προκριματικούς ομίλους. Ο «άρχοντας των κρίκων» έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει από τώρα την είσοδό του στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (07/10), μέσα από τον οποίο προσδοκά να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση για το «Παρίσι 2024»!

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου αποκάλυψε ότι συνειδητά απέκρυψε για αρκετό καιρό, ότι είχε χωρίσει από τη σύζυγό του Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν. Το ζευγάρι έχει δώσει τέλος στον γάμο του εδώ και περίπου 3 1/2 χρόνια και όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο γνωστός ηθοποιός είπε:«Δεν νομίζω πως αφορούν κανέναν τα προσωπικά μου κι όποιος θέλει να κρύψει κάτι μπορεί! Εγώ το έκανα συνειδητά με τον χωρισμό μου, γιατί έχω παιδιά και δεν ήθελα να κρεμαστώ στα μανταλάκια ενός περιπτέρου, για τον συγκεκριμένο λόγο».

Χωρισμός και για την Θεοφανία Παπαθωμά και τον Γρηγόρη Πετράκο, οι οποίοι φαίνεται ότι αποφάσισαν να τραβήξουν δρόμους χωριστούς! Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2013 κι έχει δυο κόρες, την 8χρονη Αγάπη και την 6χρονη Αθηνά. Τώρα, τα παιδιά και η προστασία τους είναι η απόλυτη προτεραιότητα του ζευγαριού. Ιδεολογικοί λόγοι, καθώς και κάποια αξεπέραστα προβλήματα τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Για την ώρα, Θεοφανία Παπαθωμά και Γρηγόρης Πετράκος δεν έχουν αντιδράσει στο δημοσίευμα για τον χωρισμό τους!

Κάτι από το παρελθόν...Ο αγαπημένος ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας έχασε για 2 λεπτά την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ του 1964, για την ερμηνεία του στην ταινία:"Αλέξης Ζορμπάς"! Εκείνη την εποχή, υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι για να κερδίσει κανείς το πολυπόθητο Όσκαρ κι ένας από αυτούς ήταν η διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού! Ο Σ.Μουστάκας εμφανίστηκε στην ταινία κατά δύο λεπτά λιγότερο, γεγονός που του στέρησε το βραβείο! Αν και πρωτάρης στο πανί, παίζει με τόση μαεστρία τον "Μιμυθό", που προτείνεται από τους Αμερικανούς παραγωγούς της ταινίας για το Όσκαρ του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Όπως φαίνεται όμως, μετά το 15:35 του βίντεο, η υποψηφιότητα κόπηκε για μόλις δύο λεπτά! Τόσα παραπάνω έπρεπε να εμφανιστεί ο Σ.Μουστάκας στην ταινία, για να πιάσει το μίνιμουμ όριο χρόνου για διεκδίκηση Όσκαρ. Χρόνια αργότερα, τα 30 λεπτά που είχε ορίσει ως όριο η Ακαδημία στο καταστατικό της, έγιναν 8! Από τη διεθνή προβολή του "Ζορμπά" όμως, ο ηθοποιός εξασφαλίζει πρόσκληση για το Hollywood, καθώς η Fox του προτείνει συμβόλαιο για να παίξει σε μια ταινία με τον Μάικλ Κέιν. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την άρνησή του ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθότι προτίμησε τότε το θέατρο και την παράσταση: "Μία Ιταλίδα στην Κυψέλη".  Παρεμπιπτόντως, το χρονικό όριο στην ταινία έπιασε η Ρωσίδα Λίλα Κέντροβα, που προτάθηκε και κατέκτησε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, υποδυόμενη την "Μαντάμ Ορντάνς". Ο "Αλέξης Ζορμπάς" κέρδισε άλλα δύο Όσκαρ, αυτά της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και της φωτογραφίας (για ασπρόμαυρη ταινία), ενώ αποτελεί μάλλον ιστορική “ανορθογραφία” για το θεσμό, ότι δεν κέρδισε και αυτό της μουσικής για το πασίγνωστο συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη!
 
Κλείνοντας φίλοι μου, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως ο Οκτώβρης είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, οπότε δεν πρέπει να το αμελούμε, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε η πρόληψη σώζει ζωές!
Καλή εβδομάδα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top