''Το Τραγούδι και η ενημέρωση της ημέρας'' Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

20 Μαρτίου 2024
(1 Ψήφος)
K2_ITEM_AUTHOR 

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι καλή Σαρακοστή και καλή εβδομάδα θα ευχηθώ μέσα άπο την καρδιά μου και ας είμαστε στη μέση της εβδομάδας εγω σας στέλνω τις ευχές μου για να περάσετε όμορφα μιας και ακόμη ένα τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι πολύ κοντά μας .

Και αφού ''βγαίνει'' και αυτός ο μήνας που πέρασε θαρρώ πολύ γρήγορα έχουμε και την αλλαγή της ώρας το ερχόμενο Σάββατο ξημερώματα Κυριακής οπότε και γυρνάμε τα ρολόγια μας 1 ώρα πίσω .Επίσης σήμερα Τετάρτη 20 του μήνα έχουμε  το απόγευμα την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στις Ορθόδοξες εκκλησίες και ακολουθούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου οι Α' Χαιρετησμοί στην Παναγία μας ,είναι κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε οπότε και σας τα υπενθιμίζω.

Μπορεί να είναι εικόνα καρδιά και κείμενο που λέει "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1000N ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 2' Για να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ 10' Για να δώσεις ΑΙΜΑ ΣΚΕΨΟΥ σώζεις μια ΖΩΗ Από τις 15:00 μ.μ 19.00 μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΕΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ OPAMA ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ 小 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ Ν.ΒΡΑΣΝΑ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ"

Αρκετή ήταν η βροχή που ''έπεσε'' χτες στον Δήμο μας και έβρεχε σχεδόν όλο το βράδυ  και βλέπουμε αυτή την στιγμή πως ο ήλιος δειλά δειλά προσπαθεί να κάνει την εμφανισή του αλλά η συννεφιά παραμένει και πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα γίνει άπο εδώ και πέρα με τον καιρό και πως θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Τετάρτη με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες...

Καιρός: Τετάρτη με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και την Εύβοια.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 20 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21-03-2024
Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2024
Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-03-2024
Στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2024
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 20 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα...

Σαν σήμερα 20 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1727 Πεθαίνει ο Άγγλος μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος με τις μελέτες και τα πειράματά του έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης επιστήμης

1800 Ο Ιταλός φυσικός Αλεσάντρο Βόλτα ανακοινώνει με γράμμα του στον άγγλο φίλο του σερ Τζόζεφ Μπανκς ότι ανακάλυψε την μπαταρία.

1815 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επιστρέφει στο Παρίσι μετά τη δραπέτευσή του από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος. Η επάνοδός του στην εξουσία θα ήταν σύντομη, αφού λίγους μήνες μετά, στη μάχη του Βατερλό (18/6/1815) ηττήθηκε και εξορίστηκε και πάλι, αυτή τη φορά στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου έμεινε έως το θάνατό του.

1834 Οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας. Στις 25/5 καταδικάζονται σε θάνατο, ποινή που ωστόσο δεν εκτελείται αφού δεν υπογράφτηκε από τους δικαστές Γεώργιο Τερτσέτη και Αναστάσιο Πολυζωίδη

1835 Ολοκληρώνονται οι πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, που διήρκεσαν πέντε μέρες και στις οποίες έλαβαν μέρος δύο κόμματα, το κόμμα των Κυβερνητικών ή κόμμα του Άρμανσπεργκ (Βαυαρός αντιβασιλέας του Όθωνα), και το κόμμα των Αντιαρμανσπεργικών, το οποίο ήταν το ισχυρότερο.

1852 Εκδίδεται το βιβλίο της Χάριετ Μπίτσερ Στόου "Η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά", όπου μέσα σε τρεις μήνες θα πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα

1900 Ο Σέρβος φυσικός Νίκολα Τέσλα λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας.

1916 Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας.

1929 Ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αλλάζει το σήμα του από τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι στο δικέφαλο αετό.

1933 Εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο οποίος ξεκινά την οικονομική αναστύλωση της χώρας, που μαστίζεται από το κραχ της δεκαετίας του '20. Η πολιτική που ακολούθησε θα γίνει γνωστή ως "New Deal".

1933 Εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα ο ιταλοαμερικανός οικοδόμος Τζουζέπε Ζανγκάρα, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου 1933 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ (αντ’ αυτού σκοτώθηκε ο Δήμαρχος του Σικάγο που τον συνόδευε). Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Ζήτω η Ιταλία. Ζήτω οι φτωχοί λαοί παντού!...Πάτα τον διακόπτη».

1933 Την ίδια μέρα, στη Γερμανία, οι Ναζί ανοίγουν το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου

1952 Ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας παθαίνει βαριά ημιπληγία. Επίσημα πρωθυπουργικά καθήκοντα αναλαμβάνει ο Σοφοκλής Βενιζέλος.

1956 Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Τυνησίας.

1956 Ο Αριστοτέλης Ωνάσης προβαίνει σε καταγγελία της σύμβασής του με το Δημόσιο για την «Ολυμπιακή», για να ενισχύσει το κράτος την ανανέωση του στόλου της εταιρείας.

1966 Πέθανε ο Δημήτριος Γαλάνης, Έλληνας χαράκτης, από τους πρωτοπόρους στο είδος του στον ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο. Ασχολήθηκε, επίσης, εκτενώς με τη γελοιογραφία και τη ζωγραφική. (Γεν. 22/5/1882)

1969 Ο Τζων Λένον και η Γιόκο Όνο παντρεύονται στο Γιβραλτάρ

1973 Δυόμισι χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώνονται στο κτίριο της Νομικής και κατόπιν ανεβαίνουν στην ταράτσα όπου φωνάζουν συνθήματα κατά της δικτατορίας. Η Χούντα απαντά με επίθεση της αστυνομίας, της ΕΣΑ και των ΛΟΚ. Πολλοί φοιτητές συλλαμβάνονται.

1986 Ο Ζακ Σιράκ γίνεται πρωθυπουργός της Γαλλίας

1987 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τη διάθεση στην αγορά του ΑΖΤ, του πρώτου φάρμακου κατά του AIDS.

1990 Πεθαίνει ο Σοβιετικός τερματοφύλακας Λεβ Γιασίν, που θεωρείται ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του 20ού αιώνα από την διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής ποδοσφαίρου.

1997 Πέθανε ο Ανδρέας Λεντάκης, Ελληνας πολιτικός και συγγραφέας. (Γεν. 8/7/1934)

2003 4:35 π.μ. (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο βομβαρδισμός της Βαγδάτης από τις ΗΠΑ. Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα εισβάλουν στη χώρα με το επιχείρημα ότι το Ιράκ κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής.

-Πηγή-Thepressroom.gr

Αυτά άπο εμένα και το άρθρο μου που ελπίζω να βρίσκετε και σήμερα ενδιαφέρον και η σημερινή συμβουλη είναι -Πως αν θες να καταλάβεις έναν άνθρωπο μην ακούς τα λόγια του ,παρατήρησε την συμπεριφορά του ...

Να περάσετε όμορφα σε ότι επιλέξετε να κάνετε ,να χαμογελάτε πολύ βασικό όσο προβλήματα και να υπάρχουν ,θα νιώσετε όμορφα και δεν θα ''βγάζετε'' τοξικότητα ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που σας αγαπούν.Εμείς μαζί και πάλι αύριο Πρώτα Ο Θεός και μέχρι τότε ...Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

 

 

 

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top