Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Χριστός Ανέστη και κάλη σας ημέρα αγαπητέ κόσμε και σήμερα Παρασκεύη 24 Απριλίου Της Ζωοδόχου Πηγής και να ευχηθώ χρόνια πολλά σε εσάς που γιορτάζετε.Καλυτερεύει ο καιρός στην χώρα και ξανά έρχεται η άνοιξη μαζί με τα μέτρα που συνεχίζουν να είναι στην ζωή μας ,όλοι περιμέναμε πως τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η επανεκίνηση της κυκλοφορίας αλλά δεν ....Από τις 4 Μαίου αλλά .....δεν το βλέπω παιδιά και μακάρι να βγω ψεύτρα γιατί το λένε για να το πουν ,κατά τις 10 Μαίου να περιμένετε ,μακάρι να βγω ψεύτρα μιας και ψάχνουν να βρουν τον ιο οπουδήποτε ,ψαχνουν και ψαχνουν ολημερής και ολονυχτής και φυσικά τα γηροκομεία έχουν την τιμητική τους μιας και ο ιός είναι έκει ,πήγε να επισκευτεί τους παπούδες και τις γιαγιάδες βρε παιδί ,και τον βρίσκουν εκεί ,μέσα στα γηροκομεία όπου οι γέροι είναι ήδη οι άνρωποι άρρωστοι αλλά έχουν σίγουρα ,σίγουρα και τον ιό ,σας παρακαλώ πολύ ,τον έχουν σίγουρα τον ιό και δεν ακούω κουβέντα ..........Δεν υπάρχει άλλη αρρώστια πλέον ,οι παππούδες δεν έχουν ούtε άνια ,ούτε καρκίνους ,ούτε καρδιές ,ούτε τίποτα από αυτές τις ασθένειες ,υπάρχει μόνο ο κορονοίος ,γαυτό παρακαλώ πολύ όσοι έχετε κάτι άλλο που το απεύχομαι ,να μη μιλάτε παρακαλώ ,είστε ψεύτες ,δεν έχετε καμία άλλη ασθένεια ,δεν υπάρχει άλλη ασθένεια κυρία μου ,υπάρχει μόνο αυτός ο ιός .....

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Επιστρέφει η άνοιξη - Με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας η Παρασκευή

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη - Με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας η Παρασκευή (pics)

Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί και σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας- Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1184 π.Χ Κατά μία άποψη, οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία, στην οποία εισέρχονται χρησιμοποιώντας το Δούρειο Ίππο.

1792 Ο λοχαγός του πυροβολικού Κλοντ Ζοζέφ Ρουζέ ντε Λιλ συνθέτει τη "Μασσαλιώτιδα", που σήμερα αποτελεί τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

1800 Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, που βρίσκει αρχικά φιλοξενία στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον. 'Επειτα από 97 χρόνια θα αποκτήσει τη δική της στέγη.

1821 Ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης, Αθανάσιος Διάκος, βρήκε φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς, οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάναs

1827 Μία μέρα μετά το θάνατο του Καραϊσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η καταστροφική ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον Κιουταχή στην περιοχή του Αναλάτου, σημερινή Νέα Σμύρνη.

1898 Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία, όταν η Ισπανία απορρίπτει τελεσίγραφό τους για να αποσυρθεί από την Κούβα

1915 Οι Νεότουρκοι συλλαμβάνουν 200 εξέχοντες Αρμενίους της Κωνσταντινούπολης. Αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων, που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ως το 1923

1918 Λαμβάνει χώρα η πρώτη αρματομαχία στην ιστορία των πολεμικών αναμετρήσεων. Στο Βιγιέ - Μπρετονέ της Γαλλίας έρχονται αντιμέτωπα τα βρετανικά τανκς Mar  IV και τα γερμανικά A7V.

1925 Κυρώνεται η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στην αμερικανική εταιρεία ΟΥΛΕΝ, η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή έργων ύδρευσης της Αθήνας, του Πειραιά και των περιχώρων.

1941 Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο σε Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία.

1944 Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στους Πύργους (Κατράνιτσα) Κοζάνης 318 κατοίκους του χωριού, σε αντίποινα για την εκτέλεση δύο γερμανών στρατιωτών από δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

1945 Κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι αμερικανικές δυνάμεις ελευθερώνουν το στρατόπεδο Νταχάου

1967 Το διαστημόπλοιο Σογιούζ Ι συντρίβεται στη Γη. Ο σοβιετικός κοσμοναύτης, Βλαντιμίρ Κομάροφ, που επιβαίνει σε αυτό γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαστημικής αποστολής

1971 Ανακοινώνεται η ανέγερση του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, σε έκταση 51 στρεμμάτων1973

1975 Στη Σουηδία, η τρομοκρατική οργάνωση "Φράξια Κόκκινος Στρατός" (RAF), μετεξέλιξη της "Μπάαντερ-Μάινχοφ", εισβάλλει στο κτίριο της δυτικογερμανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη και συλλαμβάνει 12 ομήρους, ζητώντας την απελευθέρωση 26 κρατουμένων της οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ. Μετά την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να ενδώσει στις απαιτήσεις τους, οι τρομοκράτες σκοτώνουν δυο ομήρους, ενώ λίγο αργότερα συλλαμβάνονται από τη σουηδική αστυνομία.

1981 Η IBM παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον IBM PC.

1997 Ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ. Στον τελικό, που γίνεται στη Ρώμη, επιβάλλεται της Μπαρτσελόνα με 73-58.

2004 Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Στην άλλη πλευρά του νησιού, το "Ναι" συγκεντρώνει ποσοστό 64,9%.

-Πηγή- Thepressroom.gr

Και κάπως έτσι σας αποχαιρετώ για σήμερα και εύχομαι να περάσετε ένα ήρεμο Σαββ/κο ,με υπομονή και δύναμη γιατί ...γιατί άλλες 15 ημέρες μέσα .....Τέλος πάντων οπλιστείτε με υπομονή για να μη τα κάνουμε όλα π@@@@να ,ηρεμίστε και φτιάξτε τον κήπο σας ,εαν έχετε κήπο ,φυτέψτε ,σκαλίστε ,ποτίστε κάντε κάτι δημιουργικό ,εαν δεν έχετε κήπο ,βάψτε κάγκελα ,βάψτε τοίχους ,βάψτε κάτι βρε παιδιά ,σίγουρα θα έχετε κάτι στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας που θα θέλει βάψιμο ,έτσι για να μη τρελαθούμε γιατί πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και μιλάω από την δική μας πλευρά που είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτά τα μέτρα που ευτυχώς δεν τα έχετε στην Ελλάδα .Τέλος πάντων μη λέω πάλι τα ίδια και ζητώ συγνώμη απλά το περνάμε πάρα πολύ δύσκολα και φως στο τούνελ δεν βλέπουμε παρόλο που δεν υπάρχουν κρούσματα 4με 5 και αν είναι κρούσματα και δεν είναι από το θολομένο τους μυαλό ......

Περάστε δημιουργικά λοιπόν και χαρείτε την φύση έχετε μεγάλο πλεονέκτημα ...Φιλιά στα μούτρα σας.......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Top