I Frankenstein
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

31 Ιουλίου 2014
(0 ψήφοι)

i-frankensteinΗ επόμενη από τις αρκετές ταινίες που είδα είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του 2014 με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Stuart Beattie, γνωστό και από την δουλειά του στους Πειρατές της Καραϊβικής.

Οι βαθμολογίες είναι χαμηλές, παρόλα αυτά εγώ θεωρώ ότι ήταν μια αρκετά καλή ταινία με ενδιαφέρουσα πλοκή και παρουσίαση.

                Η ταινία ξεκινάει με τον Adam ( Aaron Eckhart), το «τέρας» που επανέφερε στην ζωή ο Δρ. Frankenstein. Στην αρχή ο Adam μας περιγράφει την δημιουργία του, αλλά και την σχέση του με τον Δρ, όταν δέχεται επίθεση από δαίμονες. Σώζεται από το τάγμα των Gargoyle, και εκεί μαθαίνει πως οι δαίμονες που του επιτέθηκαν δουλεύουν για τον Naberius (Bill Nighy) που θέλει να τον βρει ζωντανό. Μετά από χρόνια οι ρόλοι αντιστρέφονται όταν ο Adam κυνηγάει ο ίδιος τον Naberius, και  πάνω στην όλη διαδικασία γνωρίζει την Terra (Yvonne Strahovski), μια νεαρή επιστήμονα που δουλεύει για τον Naberius.

                Αρχικά το soundtrack στην αρχή της ταινίας, προσθέτει μια επιβλητικότητα στο όλο ύφος, αλλά και τα υπόλοιπα κατά την διάρκεια της ταινίας είναι πολύ ταιριαστά. Τα τοπία είναι πολύ όμορφα, τα σκηνικά πολύ πετυχημένα και τα εφέ επίσης πολύ πετυχημένα. Γενικά θα παρατηρήσετε ότι η ταινία κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, δηλαδή στα πρώτα δέκα λεπτά γνωρίζετε ήδη την υπόθεση.

                Επίσης μου αρέσει πολύ η ενσάρκωση του χαρακτήρα του Adam, ο οποίος στην αρχή ειδικά είναι φοβερά βίαιος και ακοινώνητος, πράγμα το οποίο είναι πολύ ρεαλιστικό για ένα τέτοιο πλάσμα. Κάτι που είναι φοβερά ενδιαφέρον είναι ο συνδυασμός που έκαναν της ιστορίας του Frankenstein με τον πόλεμο μεταξύ ουρανού και κόλασης για την κυριαρχία στην Γή. Η κάθε απόφαση γενικά που παίρνετε δεν είναι ποτέ ξεκάθαρα καλή, είναι ελαφρώς αμφιλεγόμενη, παρόλα αυτά υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της κακίας στην ταινία.

                Τώρα όσον αφορά πράγματα που μου άρεσαν προσωπικά αλλά και με σόκαραν ήταν, ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο σκοτώνει ο Adam τον  Naberius, και η μετατροπή του τέρατος σε ήρωα, καθώς και το γεγονός ότι δεν εξελίσσεται η υπόθεση σε love story. Το μόνο πράγμα για το οποίο ειλικρινά σοκαρίστηκα και αναρωτιέμαι ακόμα, είναι τι ακριβώς προσφέρει εκεί η βασίλισσα, αφού για μένα σε όλη την ταινία δεν κάνει τίποτα!!

                Είναι μια ωραία ταινία βασισμένη στον χαρακτήρα του βιβλίου που  δημιούργησε η Mary Shelley, και δείχνει πολλά πράγματα όπως το να κάνεις καλό, να είσαι καλός άνθρωπος, να μαθαίνεις τον εαυτό σου και το τι είσαι αλλά και να βρίσκεις τον απώτερο σκοπό σου στην ζωή. Την προτείνω ανεπιφύλακτα και νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ.

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top