Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Καλημερούδια αγαπημένο παρεάκι μου! Σήμερα 30 Ιανουαρίου είναι (ή ήταν να πω...έτσι όπως έχουμε μπλέξει), η μεγάλη γιορτή των σχολείων και των μαθητών, αφού τιμώνται οι Τρεις Ιεράρχες! Η διδασκαλία τους για ορθόδοξη ασκητική, μυστηριακή ζωή, ελληνική παιδεία, αλληλεγγύη, κοινοκτημοσύνη και βαθιά αγάπη έμπρακτη στον Θεό και τον Άνθρωπο, τους έκανε περισσότερο αγαπητούς! Οι τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεoλόγoς. Σπούδασαν στις πιο μεγάλες σχολές της εποχής τους, αγάπησαν το Χριστό και τα Ελληνικά Γράμματα, βοήθησαν τους φτωχούς και όλους όσους είχαν την ανάγκη τους! Ο Βασίλειος ίδρυσε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία και για το σπουδαίο αυτό έργο του η εκκλησία μας τον ονόμασε Μέγα. Ο Ιωάννης είχε το χάρισμα να μιλά πολύ όμορφα και γι’ αυτό ονομάστηκε Χρυσόστομος. Ο Γρηγόριος έπεισε τους ανθρώπους ότι ο Χριστός είναι Θεός, γι’ αυτό και ονομάστηκε Θεολόγος.

Φρένο σε φαινόμενα διαφθοράς και αρτιότερη προετοιμασία για τους υποψήφιους οδηγούς επιχειρεί να θεσμοθετήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το νομοσχέδιο «Εκπαίδευση και κατάρτιση υποψήφιων οδηγών»,

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

Καλημέρα ,καλημέρα όλη μέρα και σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου .Πάμε να δούμε μαζί τι έχω για σήμερα και σαν πρώτο θέμα θα πω για τον μακαριστό Χριστόδουλο ο ποίος στις 28 Ιανουαρίου το 2008 και ώρα Ελλάδος 5.15 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή χάνοντας τη μάχη που έδινε επί επτά μήνες με την επάρατη νόσο. Λίγο νωρίτερα οι γιατροί, οι στενοί του συνεργάτες και πολλοί κληρικοί έσπευσαν στην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό.

Σαν σήμερα πέθανε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος-Δεν ήταν τυχαίος ο θάνατός του λέει στενός του συνεργάτης

Οκτώ χρόνια αργότερα ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ο π. Επιφάνιος Οικονόμου σε μια συνέντευξη-βόμβα δήλωσε ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος. 

«Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτο», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν το «μεγάλο αγκάθι» απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων που παίρνει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, μιλώντας στις 2 Φεβρουαρίου 2016 στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, ανέφερε, ότι «αν ζούσε ο Χριστόδουλος όλη η Ελλάδα θα ήταν αλλιώς, όχι μόνο η Εκκλησία. Δεν θα είχε άλλο λόγο και ρόλο μόνο η Εκκλησία. Η χώρα θα ήταν διαφορετική», ανέφερε ο πατέρας Επιφάνιος Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «το κακό που συμβαίνει στη χώρα σήμερα δεν θα συνέβαινε». 

Ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε στην κατοικία του, καθώς οι γιατροί σεβάστηκαν την επιθυμία του να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο ό,τι και να του συμβεί.

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, άφησε να εννοηθεί ότι ο θάνατος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν ήταν τυχαίος. Συνέπεσε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης. «Θα μου πείτε ένας Χριστόδουλος θα μπορούσε να το αναχαιτίσει; Θα σας πω ότι όσο περνάει ο καιρός το πιστεύω ακόμη περισσότερο: ότι ο Χριστόδουλος ήταν ένα εμπόδιο απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το κακό ξεκίνησε από την επομένη του θανάτου του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται από τέλμα σε τέλμα. Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει σε μια τέτοια εποχή γιατί θα ήταν εμπόδιο σε όλο αυτό το σχέδιο του κακού- θα τα πω όπως τα νιώθω και τα πιστεύω- δεν έπρεπε να ζει γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτο. Το πιστεύω πλέον, στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω», είπε ο πατέρας Επιφάνιος, σοκάροντας με τις δηλώσεις του.

Τα γεγονότα που σημάδεψαν την θητεία του

Ο αρχιεπίσκοπος με το λόγο του, είτε από άμβωνος, είτε σε εκδηλώσεις, είτε σε δηλώσεις του, προκάλεσε αντιδράσεις. Σχολιάσθηκε θετικά, αλλά και αρνητικά.
Δύο μεγάλα γεγονότα σημάδεψαν τα πρώτα χρόνια της ποιμαντορίας του: η σύγκρουση με την κυβέρνηση Κ. Σημίτη για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, που άρχισε την άνοιξη του 2000 και απασχόλησε για περίπου δύο χρόνια την κοινή γνώμη, ενώ αμέσως μετά άρχισε και η κρίση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που κράτησε ως το 2004 και έληξε μετά την παρέμβαση της -τότε- υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Η επέμβαση στο Τζάκσον Μεμόριαλ

Η επέμβαση, προγραμματίστηκε για το ειδικό κέντρο Τζάκσον Μεμόριαλ που βρίσκεται στο Μαϊάμι και επικεφαλής είναι ο Ανδρέας Τζάκης. Ένα κλίμα αισιοδοξίας αρχίζει πλέον να διακατέχει τον αρχιεπίσκοπο, τους στενούς του συνεργάτες, τους ιεράρχες. Άλλωστε υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα και μάλιστα κληρικών που ήδη είχαν κάνει, στα χέρια του διάσημου χειρουργού, τη μεταμόσχευση ήπατος και ζούσαν κάτω από καλύτερες συνθήκες και επί χρόνια.

Ο αρχιεπίσκοπος βγαίνει από το νοσοκομείο στις 20 Ιουλίου. Με τρεμάμενη φωνή, εμφανώς συγκινημένος, απευθύνεται στο πανελλήνιο λέγοντας τις φράσεις: "Είμαι ο Χριστόδουλός σας". Εκφράζεται με ελπίδα και αισιοδοξία για τη δεύτερη φάση της περιπέτειας της υγείας του στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του συμπαρίσταται με τον καλύτερο τρόπο. Το κυβερνητικό αεροσκάφος βρίσκεται στη διάθεση του αρχιεπισκόπου για να τον μεταφέρει στο Μαϊάμι. Μένει στο σπίτι του στο Ψυχικό, μέχρι να φύγει για τις ΗΠΑ, δεχόμενος επισκέψεις φίλων, πιστών και κληρικών. Το κλίμα αισιοδοξίας διατηρείται αμείωτο.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου αναχωρεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο αρχιεπίσκοπος αποχαιρετά την Ελλάδα, τους συνεργάτες του, τους φίλους και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων, ζητώντας από τους Έλληνες να προσεύχονται για εκείνον.

Στο Μαϊάμι παρέμεινε πενήντα ημέρες, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα. Λίγο πριν μπει στο Ειδικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, είχε ήδη αρχίσει να καταβάλλεται ψυχολογικά από την αδημονία. Προσδοκούσε το μόσχευμα για να ολοκληρωθεί η επέμβαση, λαχταρώντας να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ήταν Κυριακή 7 Οκτωβρίου, όταν του ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε μόσχευμα από νεαρό υγιέστατο δότη, θύμα τροχαίου. Εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο, όπου όμως λίγες ώρες αργότερα, απλώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει μετάσταση της νόσου και η μεταμόσχευση είναι αδύνατη.

Στην κατοικία του στο Ψυχικό παρέμεινε ως το τέλος ο αρχιεπίσκοπος, αρνούμενος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ακόμη και όταν η κατάσταση της υγείας του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Μαϊάμι, ο αρχιεπίσκοπος άρχισε να συναντάται με πολιτικούς, ιεράρχες, προκαθημένους Εκκλησιών, φίλους και γνωστούς που εξέφραζαν την επιθυμία να τον δουν.

Στις 16 Νοεμβρίου επισκέπτεται το Ψυχικό και μένει αρκετά λεπτά με τον αρχιεπίσκοπο, συζητώντας ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στις 21 Νοεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο και έχει μακρά συζήτηση μαζί του. Ακολουθεί, στις 23 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο αρχιεπίσκοπος περνάει μια περίοδο που βλέπει ακατάπαυστα κόσμο. Όχι μόνο δεν κουράζεται, αντίθετα επιθυμεί να συνομιλεί και να συζητεί με τους επισκέπτες του.

Το τέλος

Τα πρώτα έντονα σημάδια κατάπτωσης φάνηκαν λίγες ημέρες πρίν απο τα Χριστούγεννα. Οι γιατροί του συνιστούν να λιγοστέψουν οι επισκέψεις. Ο αρχιεπίσκοπος υπακούει. Οι πόνοι έχουν αρχίσει να γίνονται ανυπόφοροι. Οι γιατροί χρησιμοποιούν πολύ ισχυρά αναλγητικά, τα οποία συχνά τον οδηγούν σε βαθύ ύπνο, για πολλές ώρες.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αισθάνεται κάπως καλύτερα και καθισμένος στο σαλονάκι του πρώτου ορόφου, δέχεται το νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη που με ποντιακά σωματεία λένε τα κάλαντα. Ο αρχιεπίσκοπος απευθύνεται στους νέους και τους δίνει συμβουλές και παρακαταθήκες για το μέλλον τους. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του στο οποίο αναφερόταν στην "κοινή μοίρα των ανθρώπων που είναι ο θάνατος" και τόνιζε τη λύση που δίνει μόνο η χριστιανική πίστη.

Λίγες μέρες αργότερα όμως, είναι πλέον πολύ δύσκολο ακόμη και να σηκωθεί απο το κρεβάτι. Οι γιατροί επιμένουν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν μεταστάσεις των όγκων. Εκείνος αρνείται επίμονα και στις 14 Ιανουαρίου οι γιατροί εκδίδουν ανακοινωθέν στο οποίο τονίζουν την "περαιτέρω επιδείνωση" της υγείας του. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει....

Πηγή-Thepressroom.gr

ΚΥΚΛΩΠΑΣ: Καταλαβαίνεις αμέσως γιατί τον έβγαλαν από τη μέση... | Greek  history, Greece photography, Greek quotes

Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος | Greek beauty, Inspirational quotes, Great words

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: 35 δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που άφη... |  True words, Archangel michael, Faith

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του ,ήταν ένας μεγάλος ηγέτης της εκκλησίας που έπρεπε να ζει αυτήν την στιγμή ,δυστυχώς όμως έφυγε και εαν ανατρέξετε και ψάξετε στην google πολλά τα άρθρα για το πως πέθανε ,τι συνέβη κτλ ,ψάξτε και διαβάστε λέει πολλά μέσα στα άρθρα για τον μακαριστό και μοναδικό Χριστόδουλο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίες - Έρχονται βροχές σε αρκετές περιοχές

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίες - Έρχονται βροχές σε αρκετές περιοχές

Ο καιρός σήμερα

 

Στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατα διαστήματα πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στη Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον τέσσερα) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

Ένα τεράστιο μπάχαλο ,αυτό συμβαίνει γύρω μας .Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις γαι να πεις στο τέλος έλα μωρές δε γα#@#2@@.Πάμε να δούμε τι συνέβει με τον αείμνηστο υπουργό Σήφη Βαλυράκη. Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Ερέτριας δεν είναι πολλά και έτσι το Λιμενικό ποντάρει πολλά στις μαρτυρίες ψαράδων, οι οποίοι -ακόμα και αν δεν είδαν το σκάφος του Βαλυράκη- ενδεχομένως να μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα, έχοντας δει την επιστροφή κάποιου αλιευτικού σκάφους σε κάποιον από τους δύο λιμένες της περιοχής. Κανείς βέβαια δε μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή ο καπετάνιος που προκάλεσε κυματισμούς στο σκάφος του Βαλυράκη να είδε την πτώση του πρώην υπουργού στο νερό (ενδεχομένως ακόμα και να κατάλαβε ή να υποψιάστηκε το θανάσιμο τραυματισμό του) και έτσι να έκρυψε τα ίχνη του.

  Δυστυχώς όσο και να διάβασα δεν βρήκα πουθενά πως ενώ υπάρχει απαγόρευση για να βγεις στην θάλασσα ο Σήφης Βαλυράκης πήρε το σκάφος του και βγήκε στα ανοιχτά.....Ερωτήματα πολλά αλλά χωρίς απαντήσεις .

Μας κλείνουν εεε κόσμε ,μας κλείνουν ξανά ,προσχεδιασμένα όλα μιας και μας το έλεγαν από το καλοκαίρι πως αυτό θα συμβεί τώρα.....Τι πάτε βρε ατιμούτσικα και κάνετε πορείες τώρα ,εν μέσω επιδημίας -πανδημίας ;;;;Θα την πληρώσουμε όλοι τώρα ,και ξέρετε οι εκκλησίες είναι μισόκλειστες και δεν έχετε να λέτε πως φταίνε οι Χριστιανοί ;;;;;;Τώρα ποιος φταίει ;;;;;;ΑΑχχχ Ελλάδα μου γλυκιά που δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι ,που δεν μπορούμε να ξεστραβ ωθούμε για να δούμε το τι πραγματικά συμβαίνει ...Εκεί στην ώυφη του κούλη ,στο κανάλι ξέρετε δεν βαρεθήκατε ,πραγματικά δεν βαρεθήκατε να κουνάτε το δάκτυλο σας ,να τρομοκρατείτε τον κόσμο ;;;;;δεν βαρεθήκατε .....

Να σχολιάσω και τα περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και να πάω στον μεγάλο διαγωνισμό μαςπου είναι σε εξέλιξη.

Πλήθως καταγγελιών έρχονται καθημερινά στα μμε από ηθοποιούς ,τραγουδιστές ,ανθρώπων τελός πάντων του θεάματος της γνωστής showbiz. Μετά την Μπεκατώρου άνοιξε ο ασκός του αιόλου και κόσμος και ντουνιάς καταγγέλει κόσμο και ντουνιά.Και δεν θα μιλήσω για την σεξουαλική κακοποίηση γιατί είναι ένα εύθραυστο κομμάτι και ποινηκά καταδικαστέο σε όλα τα επίπεδα .Θα μιλήσω για την ''λεκτική''βία που καταγγέλουν καθημερινά τα ''θύματα''.Και έρχομαι σας άλλος δικηγόρος του διαβόλου να κάνω το γνωστό ερώτημα γιατί τώρα ;;;;Γιατί αφού ήσαστε τόσοι πολλοί που ''κακοποιηθήκατε ''δεν βγήκατε όταν έπρεπε ;;;να μαζευτείτε όλοιιιιιιι και να καταγγείλετε όσα μας λέτε τώρα ;;;;;

Δεν θα σας πίστευε κανείς ;;;;;;όπως άκουσα χτες ;;;;;;Γιατί να σας πιστέψουμε τώρα και όχι τότε ;;;;;;Πείτε μου ποιος δεν έχει δεχτεί λεκτική βία στην δουλειά του ,δεν νομίζω να μην έχετε δεχτεί στο σύνολο τέτοιου είδους βία ,και σίγουρα δεν είναι το σωστό για έναν εργοδότη ,εννοείται πως καταδικάζουμε την πράξη αυτή γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ζώα ,ούτε στα ζώα πρέπει να έχουμε άσχημες συμπεριφορές ,θα είναι ψέμμα όμως εαν μου πείτε ότι δεν σας έχει τύχει ,εγώ τουλάχιστον έχω πολλά παραδείγματα αλλά δεν θα τα αναλύσω τώρα ,στο ρεζουμέ πάμε όπου ξαναλέω σε ποιον δεν έχει τύχει ;;;;Τέλος πάντων ότι γίνεται καλό θα είναι να γίνεται την ώρα που πρέπει γιατί αν περάσουν τα χρόνια μη νομίζετε ότι θα γίνουν δικαστήρια και τέτοια ,τίποτα δεν θα γίνει ,το μόνο που θα γίνει είναι να μην ξαναγίνει λεκτική βία σε κανέναν από τον χώρο του θεάματος ,τίποτα παραπάνω .

Με αφορμή και μια δική μου ανάρτηση χτες για το συγκεκριμένο θέμα και ξαναλέω για την ''λεκτική''κυρίως βία ,σπεύσατε να με φάτε ...Γιατί ;;;; Επειδή δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω ;;;;Νομίζω στο προφίλ μου και ο καθένας στο δικό του γράφει και εκφράζεται όπως θέλει και στο κάτω κάτω δεν είπα και τίποτα το κακό ,είπα πως έχει χαθεί εδώ και χρόνια το ήθος και η αξιοπρέπεια από της γυναίκες καθώς η προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο .όπου και να μπεις στα social η πρόκληση είναι τρομακτική .Τέλος πάντων να μάθουμε να ακούμε ,να μάθουμε να κάνουμε κριτική με επιχειρήματα σωστά και επί του θέματος στο οποίο θέλουμε να τοποθετηθούμε ,εννοείται πως του καθενός η γνώμη είναι σεβαστή αλλά επί του θέματος όχι να ξεφεύγουμε από το θέμα και να λέμε αλλα ντι άλλων .Αυτά για την βία την λεκτική και όσο για την σεξουαλική βία όταν συμβαίνει να το καταγγέλνετε άμεσα ,πιο άμεσα δεν υπάρχει ,υπάρχουν και διάφοροι σύλλογοι κακοποιημένων γυναικών που παράγουν εκπληκτικό έργο για να βοηθήσουν τυχόν θύματα από σεξουαλική κακοποίηση. 

Η ΓΡΑΜΜΗ  SOS 15900

Η Γραμμή  SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της Γραμμής SOS 15900 είναι διαθέσιμες εδώ:Κανονισμός Λειτουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900

Απευθύνεται σε γυναίκες:
  • που υφίστανται σωµατική κακοποίηση. 
  • που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηµατική ή λεκτική βία
  • που υφίστανται οικονοµική βία
  • που έχουν υποστεί βιασµό ή απόπειρα βιασµού
  • που έχουν υπάρξει θύµατα πορνείας ή trafficking
  • που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια
Και σε :
  • πολίτες και φορείς, προκειµένου να πληροφορηθούν για θέµατα σχετικά µε την πρόληψη και την αντιµετώπιση της βίας κατά των γυναικών
  •  Πληροφόρηση για θέµατα ισότητας των φύλων.
  • Ψυχοκοινωνική συµβουλευτική σε περιστατικά που απαιτούν άµεση ψυχολογική και   κοινωνική στήριξη και σχετίζονται µε βία κατά των γυναικών.
  • Παραποµπή περιστατικών σε Ξενώνες, σε Συµβουλευτικά Κέντρα κατά της βίας, σε Υπηρεσίες  Υγείας, και άλλους συνεργαζόµενους φορείς.
Οι σύμβουλοι:
  • παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, επιδεικνύοντας συναισθηματική κατανόηση και προσφέροντας ανακούφιση στις γυναίκες.
  • τηρούν το απόρρητο της συµβουλευτικής κι ενηµερώνουν τη συµβουλευόµενη ότι τηρούνται οι κανόνες της εχεµύθειας. 
    • ενθαρρύνουν τις γυναίκες να βγουν από την αποµόνωση, να κατανοήσουν ότι δεν είναι µόνες και ότι δεν ευθύνονται για τη βία που υφίστανται
    • Σκοπός των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η επανάκτηση της αυτοεκτίμησής τους ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και να πάρουν οι ίδιες τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Αυτά από εμένα σήμερα και πάμε στον διαγωνισμό που θα πω γρήγορα μιας και σήμερα είπα πολλά και μπορώ να μιλάω με τις ώρες αλλά πρέπει να κάνω και καμιά δουλειά .Τέλος πάντων ,15 μεγάλα δώρα έχουμε για εσάς από τους αγαπητούς χορηγούς και δωροθέτες μας τον αξιότιμο δημοτικό σύμβουλο κύριο Ιωάννη Βαλερή ο οποίος παράγει θα πω ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο και το Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' στην Ασπροβάλτα .

Τα δώρα αναλυτικά είναι τα εξής πρώτα από το Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' όπου θα σας προσφέρουν 5 Κείκ σε στρογγυλή φόρμα ,χειροποίητα και σπιτικά για να τα απολαύσετε άμεσα .Με το που θα ανοίξει και η εστίαση θα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα φιλίκο περιβάλλον και με θέα τον Στρυμονικό κόλπο .Στο Cafe ''Γλυκό μου Αλάτι'' την τιμητική τους έχουν και να γλυκά ,παραδοσιακά γλυκά ταψιού ,χειροποίητα και με αγνά υλικά ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο .Επίσης οι κρέπες γλυκές και αλμυρές ,καθώς και οι λουκουμάδες σερβιρονται ζεστά ,της στιγμής και με ολόφρεσκα αγνά υλικά ,παγωτά και φυσικοί χυμοί περιμένουν για να σας δροσίσουν φυσικά τους ζεστούς μήνες .Αυτά τα υπέροχα σας προτείνουμε για το Cafe 'Γλυκό μου Αλάτι ''και ευχόμαστε να ανοίξει γρήγορα και η εστίαση για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και όλες τις λιχουδιές που προσφέρει το κατάστημα.

Πάμε τώρα και στα 10 μεγάλα δώρα που θα σας προσφέρει με πολύ χαρά ο δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος για την δημαρχία με τον συδυασμό''Τα πάντα για την Βόλβη'' κύριος Ιωάννης Βαλερής.

1) Χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ( παράκληση από τον κύριο Βαλερή το ποσό αυτό να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα Έλληνα επιχειρηματία του δήμου Βόλβης )

1) 20δραχμο ακυκλοφόρητο του 1960

1) Γυναικείο αυθεντικό Ιταλικό παντελόνι Benetton 

1) 5λιτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1) Μπουκάλι Κρασί 

1) 5λιτρο Ηλιέλαιο

3) Παιδικά Σακίδια πλάτης γεμάτα αναλώσιμα ( μαρκαδόρους ,τετράδια ,ξύλινες μπογιές κτλ) 

1) και 1 Πλήρες δερμάτινο σετ γραφείου.

Αυτά είναι τα 10 μεγάλα δώρα που θα σας προσφέρει ο κύριος Βαλερής που είναι και ιδρυτής των κοινωνικών παντοπωλείων του δήμου Βόλβης και κάθε μήνα διενείμει στους δικαιούχους τα απαραίτητα για να ζήσουν.Το ελαιόλαδο ,το ηλιέλαιο και το κρασί προέρχονται από το κοινωνικό παντοπωλείο Στίβου που ενεργοποιήθηκε και διένειμε σε 15 οικογένειες στις 30/12/2020.

Ο συνδυασμός ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΒΗ στην προσπάθεια της ενθάρρυνσης και επιβράβευσης της αριστείας της μαθητικής νεολαίας,θεσμοθετεί τρεις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ισάριθμους πρωτευσαντες τρίτης λυκειου και των τριών λυκείων του Δήμου Βόλβης,
Η καταβολή υπο μορφή χρηματικής υποτροφίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς τη υποδείξει των διευθυντών των λυκείων
ΤΟ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΟΛΎ.
 
Τέλος και για σήμερα ,να έχετε μια όμορφη ημέρα και ένα ήρεμο Σαββ/κο ,έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά εαν το επιτρέπει ο καιρός η φύση είναι το καλύτερο φάρμακο για όλα.Συνεχίζετε να λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό μας που διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και το Σαββ/κο στην μουσική στήλη με την Ρούλα Παναγιωτίδου ,κάντε και εκεί χαμό με τα σχόλια σας και μπείτε έτσι απλά στην μεγάλη μας κλήρωση.Χαμογελάστε ,αισιοδοξείστε ,βγείτε έξω στην φύση και προσευχηθείτε για να πάνε όλα καλά.Φιλιά στα μούτρα σας...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΛΟ ΣΑΒΒ/ΚΟ
 
 

 

 

Top