Χριστουγεννιάτικες Ταινίες
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

26 Δεκεμβρίου 2014
(0 ψήφοι)

               105255 Καλά Χριστούγενναααα!!!

Χρόνια πολλά σε όλους, να χαίρεστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και ξεχωριστά χρόνια πολλά σε όλους όσους γιόρταζαν χθες!! Σας είπα ότι θα ανεβάσω ένα άρθρο με μερικές προτάσεις ταινιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και να το! Παρακάτω αποφάσισα να προτείνω μερικές ταινίες οι οποίες δεν παίζονται συχνά έως και καθόλου στην Ελληνική τηλεόραση (από όσο γνωρίζω) την περίοδο των Χριστουγέννων (εγώ προσωπικά τις συνόδευα με μελομακάρονα και κρασάκι).

                Πάμε, λοιπόν, κατευθείαν στο θέμα μας, με πρώτη ταινία το πολύ γνωστό Nightmare Before Christmas(1993), παραγωγή του Tim Burton με σκηνοθέτη τον Henry Selick (Coraline) και σεναριογράφο τον Michael McDowell (Beetlejuice). Σε αυτό το animation musical πρωταγωνιστής είναι ο Jack Skelligton(Chris Saradon), το πνεύμα του Halloween πίσω από τον Jack, τη γνωστή κολοκύθα που χαράζουμε πάνω τρομακτικά πρόσωπα. Ο Jack λοιπόν, θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό, και αποφασίζει να κάνει τα δικά του τρομακτικά Χριστούγεννα, προκαλώντας το χάος παντού. Μια ιστορία που περιλαμβάνει μια εικόνα της πόλης του Halloween, της πόλης των Χριστουγέννων, την απαγωγή του Αι-Βασίλη, την προσπάθεια επιστημονικής ανάλυσης των Χριστουγέννων με πειράματα σε αρκουδάκια και άλλα δώρα, και φυσικά άλλα τόσα πράγματα. Μια πολύ διασκεδαστική ταινία, τέλεια και για μικρά παιδιά.

                Συνεχίζουμε με μια άλλη ταινία, πολύ αγαπημένη τολμώ να πω. Μια κωμωδία ονόματι Elf(2003), με σκηνοθέτη τον Jon Favreau (Chef, Zathura, Iron Man, Iron Man 2, Cowboys and Aliens) και σεναριογράφο τον David Berenbaum (Zoom, The Spiderwick Chronicles, The Haunted Mansion). Πρωταγωνιστής σε αυτή την ταινία είναι ο Buddy (Will Ferrell), ένας άνδρας που έχει μεγαλώσει ως ξωτικό του Αι-Βασίλη. Στην ηλικία των 30, ο θετός του πατέρας στο Βόρειο Πόλο Papa Elf (Bob Newhart), του λέει την αλήθεια και του δίνει πληροφορίες για το που θα βρει τον πραγματικό του πατέρα στη Νέα Υόρκη. Έτσι ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι, με σκοπό την ανεύρεση της χαμένης του ταυτότητας, και την προσπάθεια να ενωθεί ξανά με την οικογένεια του. Η κωμωδία πραγματικά θα σας κάνει να γελάτε κάθε δεκάλεπτο, και πολύ σας λέω, ενώ περνάει όμορφα μηνύματα σχετικά με την οικογένεια και το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

                Επόμενη ταινία, το Santa Clause (1994), μια ταινία με σκηνοθέτη τον John Pasquin και σεναριογράφους τους Leo Benvenuti και Steve Rudnick. Πρωταγωνιστής της ταινίας εδώ, είναι ο Scott Calvin (Tim Allen) ένας πατέρας, χωρισμένος ο οποίος δουλεύει για μια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών. Ο γιός του εμφανέστατα από την αρχή της ταινίας δεν τον συμπαθεί πολύ, όλα όμως αλλάζουν όταν καλείται να είναι ο επόμενος Αι-Βασίλης. Όταν ο Αι-Βασίλης πέφτει από την σκεπή του και εξαφανίζεται, πείθεται από τον μικρό γιό του Charlie (Eric Lloyd) να βάλει τη στολή, ενώ τον κυνηγάει ως το έλκηθρο. Έτσι μεταλλάσσεται σταδιακά στον Αι-Βασίλη, βάζοντας κιλά, γεμίζοντας γένια, και έχοντας μια μεγάλη συμπάθεια στα γλυκά. Η ταινία δίνει μια καλή εικόνα του εσωτερικού του εργαστηρίου του Αι-Βασίλη, είναι κωμωδία με πολύ καλούς διαλόγους, και φυσικά περνάει Χριστουγεννιάτικα μηνύματα για την οικογένεια, το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αθωότητα και την πίστη. Μια ταινία κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

                Έπειτα, έχουμε την πασίγνωστη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Dr. Seuss, How the Grinch Stole Christmas (2000), μια κωμωδία με σκηνοθέτη τον Ron Howard (Splash, Apollo 13, Cinderella Man, Rush,  The Da Vinci Code, Illuminati) και σεναριογράφο τον Jeffrey Price (Wild Wild West, Shrek the Third). Η ταινία έχει να κάνει με το Grinch (Jim Carrey), ένα πράσινο μαλλιαρό πλάσμα, που απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Σε μία προσπάθεια να σταματήσει την σύνδεση των Χριστουγέννων με τα δώρα και τα φωτάκια και τους διαγωνισμούς και να επαναφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων στους κατοίκους του Whoville, η μικρή Cindy Loo Who (Taylor Momsen), προσπαθεί να ξανακάνει το Grinch να πιστέψει στα Χριστούγεννα. Στο μέσο διάστημα το Grinch καταφέρνει να κλέψει τα Χριστούγεννα με διαφορετικά παρόλα αυτά αποτελέσματα. Πολύ ωραία ταινία για όλη την οικογένεια, για άλλη μια φορά προάγει τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα και το νόημα των Χριστουγέννων, ενώ οι εκφράσεις, οι κουβέντες  και οι κινήσεις του Grinch είναι κάτι πραγματικά ξεκαρδιστικό.

                Θα ήθελα να μπορούσα να προσθέσω και άλλες ταινίες, αλλά το άρθρο είναι ήδη πολύ μεγάλο και υπάρχει τεράστια πληθώρα ταινιών για να δείτε. Ενδεικτικά να προσθέσω μερικούς τίτλους, καθώς  και τα trailer των προηγούμενων τεσσάρων ταινιών που βρίσκονται στο τέλος του άρθρου. Άλλες προτάσεις λοιπόν, Christmas Carol, Fred Claus, The Santa Clause 2 και 3, Arthur Christmas, Jack Frost (σημείωση ότι εννοώ την ταινία και το animation-Rise of the Guardians- όχι το θρίλερ που είχε βγει), The Muppet Christmas Carol. Ελπίζω να περάσετε υπέροχα το υπόλοιπο των γιορτών, και να ήταν χρήσιμο το άρθρο για να γεμίσετε τις γιορτινές ώρες σας με ταινίες που ίσως να μην έχετε δει ακόμα. Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε και καλές γιορτές σε όλους!!

 

K2_LEAVE_YOUR_COMMENT

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top