Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα αγαπημένη παρέα! Σαββατοκύριακο επιτέλους και για κάποιους που δεν δουλεύουν ένα ωραίο και ξεκούραστο τριήμερο μιας και Δευτέρα γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο! Όπως σας έχει ήδη ανακοινώσει και η Μ.Μπακατζά, από Δευτέρα στη μουσική στήλη θα ξεκινήσει σούπερ διαγωνισμός με απλές διαδικασίες όπως πάντα, περισσότερα όμως θα μάθετε την Δευτέρα από την Μαρία!

Καλημέρα σας κυρίες μου και κύριοι ,καλημέρα σε όλους και καλό Σαββ/κο .Παρασκευή σήμερα 23 του μήνα 2 ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου όπου από άλλες συνθήκες θα γιορταζόταν με μεγαλοπρέπεια μαζί και με την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ,δυστυχώς όμως δεν θα γίνει τίποτα εκτός από τις Θείες Λειτουργείες στις εκκλησίες μας και φαντάζομαι κάποιες καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα του κάθε τόπου απ'άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα .Χτες λοιπόν είχαμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού όπου εν μέσω πλην σαφώς έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τα κρούσματα που έχουμε καθημερινά στην χώρα.Απαραίτητη η μάσκα παντού μέσα και έξω και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μ.μ ως και τις 5.00 π.μ τα ξημερώματα .

Τα είχα πει και από εδώ ότι δεν φταίει μόνο οι νεολαία ,όλοι είμαστε ανεύθυνοι και πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη που μας αναλογεί και να είμαστε πιο προσεκτικοί .Είδα λοιπόν χτες και κάποιες αναρτήσεις από εφήβους και γενικά νεολαίους που με σθένος όπως φάνηκε αναρτούσαν στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης ποστ (το γράφω Ελληνικά ) που γελοιοποιούσαν τα μέτρα και τον πρωθυπουργό σε όσα ανήγγειλε χτες .Να θυμήσω λοιπόν στους νεαρούς αυτούς χωρίς να έχω κάτι μαζί τους πως έχουν ''ανοιχτά''προφίλ και όλοι βλέπουμε το τι ανεβάζει ο καθένας ,έτσι λοιπόν δεν ξεχνάμε ότι έφευγαν από την θεσσαλονίκη μιας και υπήρχε το ωράριο μέχρι τις 12.00μ.μ και πήγαιναν να συνεχίσουν την νυχτερινή τους διασκέδαση στις Σέρρες ,επίσης αναρτήσεις πολλές σε χώρους με τεράστιο συνωστισμό και φυσικά χωρίς κανένας να φοράει μάσκα ,οπότε καλό θα ήταν όχι μια έτσι και μια γιουβέτσι ,και γαυτό λέω ότι ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει είναι όμως όλα αυτά που βλέπουμε και τελικά μπορούμε να έχουμε και εμείς την γνώμη μας .

Σε καμία των περιπτώσεων δεν ρίχνουμε κάπου τις ευθύνες για τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες αλλά εν τέλει όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας,οπότε καλό θα ήταν να προσέχουμε τι ανεβάζουμε στα σόσιαλ γιατί πραγματικά γελάνε και οι πέτρες....

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

«Ανοιξιάτικη» η Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα βρέξει.

Καιρός: «Ανοιξιάτικη» η Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού και πότε θα βρέξει

Στην Κρήτη πρόσκαιρες βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

-Πηγή- Newsbomb.gr

Σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1739 Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ισπανία για το κομμένο αυτί ενός άγγλου πλοιάρχου.

1814 Πραγματοποιείται στην Αγγλία η πρώτη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

1911 Η κρητική Βουλή ψηφίζει την ένωση με την Ελλάδα.

1912 Ο τουρκικός στρατός υποχωρεί συνεχώς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Καταλαμβάνονται και τα Γιαννιτσά.

1914 Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προσαρτά την Κύπρο.

1915 Στην Ελλάδα, πέφτει η Κυβέρνηση Ζαΐμη και ο σχηματισμός νέας Κυβέρνησης ανατίθεται στον Στέφανο Σκουλούδη. Η κυβέρνησή του είναι υπηρεσιακή και έχει εντολή να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές.

1917 Η ΚΕ του Κόμματος των Μπολσεβίκων αποφασίζει την προετοιμασία της επανάστασης στη Ρωσία

1918 Ο ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύεται σε ηλικία 29 ετών τη 17χρονη Μίλντρεντ Χάρις.

1919 Γεννήθηκε ο αρχαιολόγος, Μανόλης Ανδρόνικος, που ανακάλυψε την αρχαιολογική περιοχή στη Βεργίνα

1921 Πέθανε  ο Σκοτσέζος κτηνίατρος που εφηύρε το ελαστικό με σαμπρέλα, Τζον Μπόιντ Ντάνλοπ

1925 Γεννήθηκε ο συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις

1940 Γεννήθηκε ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ.

Σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

1941 Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν 157 κατοίκους του Μεσόβουνου Κοζάνης και πυρπολούν το χωριό.

1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μοντγκόμερι εναντίον Ρόμελ.

1944 Αρχίζει η Ναυμαχία του Λέιτε στ’ ανοιχτά των Φιλιππίνων, μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θεωρείται η μεγαλύτερη ναυμαχία της ανθρώπινης ιστορίας.

1954 Μετά από πολλές συνεδριάσεις στο Παρίσι οι σύμμαχοι, νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπογράφουν το Πρωτόκολλο περί τερματισμού του Καθεστώτος Κατοχής της Γερμανίας. Την ίδια μέρα υπογράφονται τέσσερα τροποποιητικά πρωτόκολλα, γνωστά ως Πρωτόκολλα των Παρισίων, που δημιουργούν τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (ΔΕΕ), ενώ το ΝΑΤΟ προσκαλεί την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

1960 Εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

1962 Στην Κούβα ο Κάστρο κηρύσσει επιστράτευση, όταν οι ΗΠΑ διατάζουν την κατάσχεση 25 σοβιετικών σκαφών παρά τις απειλές της Μόσχας.

1964 Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στη Le Figaro, ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, που του απονεμήθηκε την προηγούμενη, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς και θα δέσμευε την ελευθερία του.

1970 Οι ΗΠΑ συμφωνούν να πουλήσουν 180 τανκς στο Ισραήλ.

1971 "Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι ταγμένος υπέρ της επαναφοράς της Δημοκρατίας", δηλώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και Έλληνας ομογενής, Σπίρο Αγκνιου!

1974 Συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στη Τζιά οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, Γ. Παπαδόπουλος, Σ. Παττακός και Ν. Μακαρέζος.

1980 Πλημμύρες και χιονοθύελλες στη Θεσσαλία σαρώνουν τις σκηνές των σεισμοπλήκτων.

1983 Πέθανε ο ηθοποιός Δήμος Σταρένιος (Γεν. 15/9/1909)

1991 Ο Βαρθολομαίος A' εκλέγεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

2001 Πέθανε  ο Άγγλος δάσκαλος και διαιτητής, Κεν Άστον, που εισηγήθηκε την κίτρινη και κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο, ως μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIFA.

2008 Παραιτείται ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, λόγω του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

Από το Σάββατο (24/10) στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Περιφερειάρχες αλλά και τις διαρκείς συσκέψεις με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Εφεξής η χρήση μάσκας - τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους - είναι υποχρεωτική, ενώ από τις 12.30 τη νύχτα έως και τις 5 π.μ. απαγορεύεται η κυκλοφορία. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλες τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές.

Τα έγγραφα

Για την απαγόρευση μετακίνησης από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν εργαζόμενους με πιστοποίηση εργοδοτών και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την «Εργάνη» και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας και πρόσθεσε: «Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε».

    • Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

      Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

    • Από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι 26 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), οι 22 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), 24 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης), και 2 στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

      Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής

    • Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.

      Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

      Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

      Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

    • Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου) και εντάσσει τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πηγή-Newsbomb.gr

Αυτά από εμένα και για σήμερα Παρασκευή με όχι και πολύ ανεβασμένη διάθεση μαις και συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν μας δίνουν το περιθώριο να χαρούμε όσο θα θέλαμε εν όψη της 28ης Οκτωβρίου ,εν όψη τέλος πάντων του Σαββ/κου .Θα ευχηθώ να έχουμε υγεία και να πιάσουν τόπο τα νέα μέτρα για τον ιό.Προσέχουμε για να έχουμε λοιπόν και για να μην γίνει γενικό lockdown που απευχόμαστε όλοι.

Μαζί και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα 26 του Οκτώβρη εορτή του Αγίου Δημητρίου και παραμονές της 28ης Οκτωβρίου όπου μη ξεχνάτε ότι ξεκινάει ένας διαγωνισμός όπου θα διαρκέσει 2 εβδομάδες ,οπότε μείνετε συντονισμένοι και αφήνετε καθημερινά τα σχόλια σας στην μουσική στήλη εκεί στην ομάδα μας στο facebook καθώς επίσης και το Σαββ/κο στην ανάρτηση της Ρούλας Παναγιωτίδου.Από Δευτέρα όμως αυτά .Φιλιά στα μούτρα σας,καλό Σαββ/κο αγαπητέ κόσμε.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

Top