Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια πολλά  στον Ελευθέριο και την Ελευθερία που γιορτάζουν σήμερα .Βαδίζουμε λοιπόν ολοταχώς προς Τα Χριστούγεννα και εμείς μοιράζουμε δώρα ,2 θα είναι τα τυχερά μας μέλη που θα κερδίσουν άπο μια σακούλα γεμάτη τρόφιμα και ευχαριστούμε πολύ την ''Φωλιά Αγάπης Βρασνών ''καθώς και την υπέυθυνη εκεί κυρία Περιστέρα Δαφνούδη για αυτήν την προσφορά τους ,είναι σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που συνεισφέρουν για να έχουν κάποιοι άλλοι ακόμη και τα βασικά είδη που μπορεί να λείπουν άπο τα σπίτια τους .

Οι ''Φωλιές Αγάπης'' στον δήμο μας είναι αρκετές και πραγματικά εκεί επιτελούν ένα τεράστιο έργο βοηθώντας όποιον έχει ανάγκη ,αυτές τις ημέρες ακόμη και δώρα για τα μικρά παιδιά θα διαθέσουν για να κάνουν χαρούμενες τις οικογένειες που δεν μπορούν ούτε αυτά να αγοράσουν ,οπότε και οι υπεύθυνοι άπο τις Φωλιές Αγάπης σαν άλλοι Αι Βασίλιδες θα μοιράσουν και δώρα στα μικρά παιδιά .

Να σας θυμήσω ότι ο διαγωνισμός μας διεξάγεται στην ομάδα μας στο facebook και εκεί μπορείτε να πάρετε μέρος σε κάθε ανάρτηση που βλέπετε με ''το τραγούδι της ημέρας'' .Άπο κάτω θα αφήσετε τα σχόλια σας θα μας κάνετε και ένα like και με αυτόν τον απλό τρόπο θα πάρετε μέρος .Καλή επιτυχία σε όλους .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Αρνιακός στο Newsbomb: Βάζει τέλος στα σενάρια για θερμά Χριστούγεννα...

Αρνιακός στο Newsbomb: Βάζει τέλος στα σενάρια για θερμά Χριστούγεννα

Σε υψηλούς βαθμούς για την εποχή θερμοκρασία κινείται ο καιρός αυτή την εβδομάδα, με τους πολίτες να αναρωτιούνται εάν θα περάσουν Χριστούγεννα που θα φέρνουν περισσότερο σε «Αυστραλία» παρά σε «Ευρώπη».

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr για την ψυχρή εισβολή που αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι δεν πρόκειται να δούμε τα Χριστούγεννα θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών.

«Ακόμα για τα Χριστούγεννα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το τι ακούγεται δεν είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο. Σε καμία περίπτωση δε θα δούμε τα 20άρια που θα έχουμε την Κυριακή. Θα είναι 13 με 14 βαθμούς οι μέγιστες.», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος τονίζοντας ότι από την αρχή της νέας εβδομάδας έρχεται κρύο, όπου θα σπάσει τον ανοιξιάτικο καιρό που θα είναι στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει.

Ο καιρός τη νέα εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό «Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή θα διατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες επιπέδου Μάϊου. Από την Κυριακή από τη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα πέσει στους 12 βαθμούς. Από τους 20 θα πάει στους 10 βαθμούς Κελσίου», επισήμανε.

 
 

Για το αν θα δούμε χιόνια και βροχές από τη νέα εβδομάδα, ο μετεωρολόγος δήλωσε: «Από τη Δευτέρα μέχρι την Τρίτη θα έχει χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Θα πνέουν ισχυροί βοριάδες στη βόρειο Ελλάδα με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να φτάνει τους 10 με 11 βαθμούς.».

Στη συνέχεια ο κ. Αρνιακός είπε χαρακτηριστικά: «Στις ανατολικές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18-19 βαθμούς

Τέλος πρόσθεσε ότι βροχές θα δούμε Δευτέρα και Τρίτη στα Ανατολικά και Ηπειρωτικά, όπως στην Αν. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα έχει βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

«Από κει και πέρα βλέπουμε. Η πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα είναι με στοιχεία της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

«Άνοιξη» πριν τα Χριστούγεννα – Μέχρι 22 βαθμούς η Πέμπτη...

Καιρός σήμερα 15/12

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια έως τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια - παράκτια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Γρήγορα στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4, τις πρωινές ώρες τοπικά ανατολικοί έως 5, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4, τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση την Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή-Newsbomb.gr

 

Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου 1974 πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης.

Σαν σήμερα 15 Δεκεμβρίου 1974 πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης

15 Δεκεμβρίου 1974 πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναληςκαι περνάει στην αθανασία ενώ Φιντέλ Κάστρο μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες. Γεννιέται το ευρώ και αναγνωρίζονται τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ.

1497: Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο Ντα Γκάμα περνά από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

1707: Σημειώνεται η τελευταία καταγεγραμμένη έκρηξη στο ηφαίστειο Φούτζι στην Ιαπωνία.

1773: Οι κάτοικοι της Βοστόνης αδειάζουν στο λιμάνι το φορτίο τριών βρετανικών καραβιών που μεταφέρουν τσάι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φόρο που επιβάλλουν οι βρετανικές Αρχές στο τσάι που προέρχεται από τις αποικίες. Το γεγονός αυτό θα μείνει γνωστό ως το «Τσάι Πάρτι της Βοστόνης» (Boston Tea Party).

1809: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης χωρίζει την πρώτη σύζυγό του Ιωσηφίνα.

1885: Εγκαινιάζεται η Ακαδημία Αθηνών.

1899: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν.

1905: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Variety. Θα εξελιχθεί στη «Βίβλο» της καλλιτεχνικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

1915: Ο γερμανός φυσικός και μαθηματικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη νέα «Θεωρία της Σχετικότητας».

1920: Σεισμός 8,5 Ρίχτερ καταστρέφει την επαρχία της Κίνας Γκανσού και στοιχίζει τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους.

1923: Οι εκλογές στην Ελλάδα εξελίσσονται σε θρίαμβο του Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιτίας της αποχής των αντιβενιζελικών δυνάμεων. Είναι οι τελευταίες εκλογές που διεξάγονται με σφαιρίδιο.

1926: Ιδρύεται από πόντιους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη ο Απόλλων Καλαμαριάς.

1942: Ο Χάινριχ Χίμλερ διατάζει να μεταφέρονται οι υπό εξόντωση Αθίγγανοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

1944: Μάχη των Αρδεννών: Οι Γερμανοί εξαπολύουν την τελευταία μεγάλη τους αντεπίθεση στις Αρδέννες εναντίον των Αμερικανών, προσπαθώντας να τους σταματήσουν πριν περάσουν τα σύνορα του Λουξεμβούργου και του Βελγίου.

1949: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος στα νησιά της Ελλάδας, καθώς και στην περιοχή Αθηνών και Πελοποννήσου.

1960: δύο αμερικανικά αεροσκάφη συγκρούονται στον αέρα πάνω από τη Νέα Υόρκη σκοτώνοντας τους 134 επιβαίνοντες.

1971: Τα πακιστανικά στρατεύματα παραδίδουν το Ανατολικό Πακιστάν, μετά τον πόλεμο που διεξήγαγαν με τους αντάρτες και τους Ινδούς συμμάχους τους. Αργότερα, η περιοχή θα γίνει ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα Μπανγκλαντές.

1974 Πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Βάρναλης

1991: Το Καζακστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Σοβιετική Ένωση.

1993: Τα μέλη της ΕΟΚ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Δανία αναγνωρίζουν διπλωματικά τα Σκόπια με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).

1995: Η κυκλοφορία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος στις αρχές του 2000 και η προώθηση της ΟΝΕ, αποφασίζονται, μεταξύ άλλων, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βαφτίζουν» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «ευρώ».

2008: Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

2011: Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο κερδίζει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπατίστα, έως το 2006, οπότε παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, έγινε στόχος 368 φορές.

-Πηγή-Thepressroom.gr

 

 

 

 

Και κάπως έτσι σας αποχαιρετώ και σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και θα ανανεώσω το ραντεβού μας για αύριο Παρασκευή Πρώτα Ο Θεός ,ο καιρός ''φτιάχνει'' και η θερμοκρασία ανεβαίνει οπότε αδράξτε την ευκαιρία για βόλτες αλλά κια για διάφορες δουλειές που έχετε στα σκαριά σας.Να περνάτε καλά σε ότι επιλέγετε να κάνετε και πάνω απ'όλα να είστε άνθρωποι ,να είστε δοτικοί ,να είστε ταπεινοί ,να μην κάνετε την τρίχα τριχιά ,να μην φέρεστε ανώριμα και να χαμογελάτε ....Φιλιά στα μούτρα σας....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Top